Pandemi döneminde kuryeye olan talep yüzde 300 arttı!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

En çok market, yemek, eczane ve kozmetik ürünleri taşındı

Covid-19 salgınının ekonomide yarattığı yavaşlama bazı sektörleri derinden etkilerken bazı sektörlerin önemini de aynı oranda artırdı. Bunlardan biri de lojistik sektörü... En çok istihdam artışı olan sektörlerden biri olan lojistik sektöründe ise bu dönemde kurye taşımacılığı ön plana çıktı. Pandemi döneminde kuryeye olan talebin yüzde 300 arttığını söyleyen Ulak Yazılım Teknoloji A.Ş. Kurucusu Sabri Sami Toker, pandemi öncesinde 40 kurye ile hizmet verdiklerini ve bugün 400’den fazla kurye ile pazarda yer aldıklarını söyledi. Aynı zamanda 2020 yılında 1 milyon 200 bin taşıma gerçekleştirdiklerini günlük ise 9 bin adet ürün taşındıklarını söyleyen Toker, sırasıyla en çok market, yemek, eczane ve kozmetik, ürünleri taşıdıklarını belirtti.

Geçtiğimiz yılın mart ayında Türkiye gündemine giren pandeminin ekonomi üzerindeki etkisi devam ediyor. Gerek küresel gerekse ülke düzeyinde ortaya çıkan büyük gelir kayıpları istihdamı aynı oranda etkiledi, buna bağlı olarak da işsizlik önemli ölçüde arttı. Ancak pandemi bazı sektörlerin önemini de aynı oranda artırdı; bunlardan biri de lojistik sektörü oldu. Toker, pandemiyle kurye taşımacılığının ön plana çıktığını söyleyerek bu dönemde kuryeye olan talebin yüzde 300 arttığın söyledi.

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.