Nilüfer Sanat Çalıştayı başladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Nilüfer Sanat Çalıştayı başladı. Odak noktası ‘ekoloji’ olarak belirlenen Çalıştay’a 5 sanatçı katılıyor.

Nilüfer Belediyesi tarafından alternatif düşünce ve sanat üretimini desteklemek amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Nilüfer Sanat Çalıştayı, Misi (Gümüştepe) Mahallesi’nde başladı.

İzleyicinin sanatta yeni ifade olanaklarıyla tanışmasına aracı olacak Çalıştay’a, görsel sanatlar alanında kendine farklı bir yer edinmiş sanatçılar katılıyor. 6 Temmuz-12 Temmuz tarihleri arasında organize edilen Çalıştay’da yer alacak 5 sanatçı, Nilüfer Belediyesi Sanatevi’nde çalışmalarını yapacak.

Nilüfer Belediyesi’nin Sanat Çalıştayı bu yıl insanın yaşadığı ortamın bilgisi anlamına gelen ‘ekoloji’ temasıyla gerçekleşecek. Çevre dostu olan ve son iki yılı tarım ve gıdaya adayan Nilüfer Belediyesi, Çalıştay’ın odak noktasını ‘ekoloji’ olarak belirleyerek, bu Çalıştay’ı, ‘Gıda Yılı’na ait etkinliklerin bir tamamlayıcısı olarak kurguladı.

Çalıştay kapsamında Bursa’ya davet edilen sanatçılar, Nilüfer'in ekolojik yapısını ele alan yeni eserler üretmek için bir araya geldi. Bilimsel araştırma metotlarını sanatsal üretimlerinin bir parçası haline getiren, estetiği dünyaya açılan yeni bir pencere olarak kullanan sanatçıların, Çalıştay sürecinde üretecekleri eserler Nilüfer’de yaşamın değişik yönlerini görünür kılacak.

Çalıştay’ın başladığı ilk gün Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, sanatçılarla bir araya geldi. Sanatçılar, Kerem Ozan Bayraktar, Elmas Deniz, Ilgın Seymen, Burak Kabadayı, Sinem Dişli ile sohbet eden Başkan Turgay Erdem, kendilerine çalışmalarında başarılar diledi.

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.