Kuraklık Bursa’nın suyunu tehdit ediyor

BURSA ARENA / haber Merkezi

Küresel iklim değişikliği nedeniyle 2019 yılından beri Türkiye genelinde yoğun olarak hissedilen kuraklık, Bursa’nın da içme suyu rezervlerini olumsuz yönde etkiliyor. Barajlardaki su miktarı günden güne azalırken, gözler mevsim normallerine göre olması gereken yağışlara yöneldi.

Meteoroloji verilerine göre Bursa’da son 100 yılın en kurak 5’inci yılı geride kalırken, beklenen yağışların halen gerçekleşmemiş olması endişe veriyor. Bursa’nın su ihtiyacını karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarında incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, barajlardaki su seviyesine dikkat çekerek vatandaşları su tasarrufu konusunda duyarlı olmaya davet etti. Nilüfer Barajı’nda yüzde 5, Doğancı Barajı’nda ise yüzde 40 seviyesine düşen su miktarı, Bursa’nın bir su krizi ile yüzleşmek zorunda kalabilme ihtimali noktasında alarm veriyor.

Alınan tedbirler konusunda bilgi veren Başkan Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak BUSKİ marifetiyle 2019 yılı Eylül ayından itibaren derin su kuyuları ile şebekeye takviyede bulunduklarını hatırlattı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.