Bursa’yı göklerde temsil edecekler

BURSA ARENA / Haber Merkezi

24 – 27 Eylül 2020 tarihleri arasında Gaziantep'te gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline (TEKNOFEST) Bursa adına katılacak olan Uludağ Üniversitesi Proje ve Mühendislik Topluluklarından üç farklı ekip, çalışmalarını Bursa Büyükşehir Belediyesi Görükle Gençlik Merkezi’ndeki atölyelerinde tamamladı.

Çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle sürdüren ekiplerden Genç Mühendisler Topluluğu İnsansız Sistemler Ekibi yarışmaya bu yıl ‘döner kanatlı insansız hava aracı ve dron iha’ ile katılacak. Geçen yıl da TEKNOFEST’te 150 takım arasında finale kalan bu ekip, bu yıl birincilik kazanmayı hedefliyor.

İTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin işbirliğiyle oluşturulan Roket Takımı ise TEKNOFEST Roket Yarışması’na ‘alçak irtifa’ kategorisinde katılacak. İnsansız Hava ve Kara Araçları Topluluğu ise yarışmada dikey iniş kalkış yapabilen insansız hava aracıyla Bursa’yı temsil edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.