Bursa'nın “Dağ köylüsü haklı olarak isyan ediyor”

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yapılan İlçe Kongresiyle İYİ Parti Keles İlçe Başkanlığı’na seçilerek güven tazeleyen İzzet KAYA, dağ köylerindeki üreticilerin, içinde bulunduğu ekonomik çıkmazı, son derece net ve çarpıcı rakamlarla ortaya koydu.

“1 ÇUVAL YEM, BUGÜN TAM 60 LT SÜT EDİYOR”
AKP öncesi 20 litre süt parası ile bir çuval yem alınabildiğini belirten Başkan KAYA, “Bugün 60 litre süt satarak ancak bir çuval yem satın alabiliyoruz” dedi.
“Yem böyle de gübre farklı mı?” diye de soran KAYA, köylünün durumunu bugün itibarıyla karşılaştığı güncel fiyatlarla ortaya koyarken şunları söyledi:
“Bu iktidardan önce 46 litre süt parası ile bir çuval gübre alabilirken, şimdi tam 90 litre süt parası ile bir çuval gübre alabiliyoruz.

Gelelim et hesabına.
AKP öncesi, mezbahada 1 kg et karşılığında bir çuval yem alabilirken, bugün 3 kg et karşılığında ancak bir çuval yem satın alabiliyoruz.

“MAZOT DA TAM 3’E KATLADI”
Hadi gelin bir de meyve ile mazot kıyaslaması yapalım.
AKP öncesi 1 kg çilek parası ile 1 litre mazot alabiliyorduk, bugün gelinen noktada, 1 litre mazot için tam 3 kg çilek satmamız gerekiyor.
Aynı şekilde AKP öncesi kiraz 4 TL ilken, aynı kiraz bugün yine en fazla 4 TL’ye satılabiliyor.
Bu iktidar döneminde 19 yılda nereye geldiğimizi, ne kadar fakirleştiğimizi, bu kıyaslamaları göz önünde bulundurarak, varın bir de siz düşünün.”

İzzet KAYA Başkanlığında seçilen yeni yönetim kurulunu kutlayan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk TÜRKOĞLU da Keles’in de İYİLER KERVANI’na katılacağını ifade ederek;
“Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Keles’te de vatandaşımızın partimize olan teveccühünün farkındayız. Yeni yönetim kurulumuzun bu ilgiyi daha da arttıran çalışmalar yapacağına yürekten inanıyoruz. İl Teşkilatımız olarak Keles ilçe yönetimimizin her daim yanında ve destekçisi olacağız. Ülkemizde her şey İYİ oluncaya kadar hep birlikte canla başka çalışacağız” dedi
 

www.bursaarena.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.