Bursa'dan Yükselen Renk: "Her Şey Bir Çocuğun Hayali ile Başladı"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

.

LÖSEV, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası'nda lösemi hastalığı ile mücadele eden çocuklara destek ve lösemiye karşı farkındalık oluşturmak adına bu yıl “Maskemi Atarım. Hayalime Koşarım” mesajı ile dikkat çekmeye devam ediyor.

.

Her Şey Bir Çocuğun Hayali ile Başladı; Bundan tam 24 yıl önce tedavi gördüğü hastane odasından haftalarca dışarıya çıkamayan lösemili çocuklar Şirin Babaları Dr. Üstün EZER’den odalarına bir televizyon istedi. Ancak hastane yönetimi bu isteği geri çevirince Dr. Üstün EZER ve arkadaşları LÖSEV’i kurarak çocukları hayallerine kavuşturdu.

.

.

8 Kasım 1998 de kurulan LÖSEV, 2-8 Kasım tarihlerini de Lösemili Çocuklar Haftası olarak lösemili çocuklara ve ailelerine armağan etti. Bu yıl da Maskemi Atarım Hayalime Koşarımmesajı ile hafta boyunca, tüm Türkiye’de birbirinden farklı etkinliklerle, çocukluk çağı kanserleri içinde en sık görülen lösemiye dikkat çekmeye ve löseminin rengi TURUNCU RENK ile tedavisi süren çocuklara umut aşılayan LÖSEV, lösemiyle mücadelede bireylere ve topluma düşen görevleri vurgulamaya devam ediyor. Tüm kurum ve kuruluşların, firmaların, okulların, üniversitelerin destekleri ile hayata geçen 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası Bursa’da LÖSEV tarafından birçok farklı etkinlikle hayata geçirilmeye devam ediyor.

.

BURSA’DAN YÜKSELEN RENK

*Bursa’da da Hafta boyunca Valilik ve belediye başkanlarına yapılan resmi ziyaretlerin yanı sıra basın ziyaretleri yapan LÖSEV e kayıtlı çocuklar ve yetkililer, büyük bir ilgi ve misafirperverlikle karşılandı. Diğer taraftan şehrin ana arterlerinde canlı heykel performansı, avm lerde LSV Dükkân stantları, okullarda sunum ve seminerler hayata geçiriliyor.

.

*Haftanın en dikkat çekici etkinliklerinden biri olan turuncu ışıklandırılan binalarla geceye farkındalık mesajları bırakıldı. Büyükşehir Belediye Binaları, Saat Kulesi, Limak Uludağ Enerji Binası, Mövenpick Binaları bunlardan bazılarıydı.

.

* Haftaya dikkat çekmek amacıyla Limak Uludağ Elektrik tarafından basılan 3 milyon aboneye ulaşan kasım ayı faturaları turuncu renkte ve LÖSEV mesajı ile basıldı.

.

*LÖSEV Yetkilileri haftanın tüm günlerinde tedavisi devam eden lösemili çocukları evlerinde ve hastanelerde ziyaret ederek onlara hediyelerle giden LÖSEV ekipleri palyaçolar eşliğinde, eğlendirici sürprizler yapmaya devam ediyorlar.

*Hafta sonu 6 Kasım Cumartesi sabah saat 11.00 de Atlı Polisler ve Bando eşliğinde, LÖSEV Bursa şube önünden başlayan LÖSEV korteji Altıparmak, Fomara, Darmstad güzergâhından Kültürpk’a gelerek LÖSEV Lösemili Çocuklar Parkının açılışını Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik ile yaptı. Lösemili Çocuklar, aileleri, basın ve gönüllülerin katıldığı açılışta çocukların çok sevdiği sanatçı Alper Dinçer Barış Manço şarkıları ile bir konser verdi.

.

*Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen ve LÖSEV e tahsis edilen parkta 7 Kasım Pazar günü lösemili çocuklar ve aileleri ile Turuncu Piknik düzenlenerek tamamlanacak. Parkın çiçeklerinin farklı kanser türleri farkındalığı için LÖSEV tarafından Belediyenin katkıları ile farklı renklerle çiçek ekimine devam edilecek.

Anahtar Kelimeler:
LösemiLösevTuruncu Renk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.