Bursa'da yeni Adli Yıl sakin bir törenle açıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

2021-2022 Adli Yılı, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adalet Sarayı bahçesinde düzenlenen törenle başladı.

Pandemi nedeniyle törende sadece saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, ardından Atatürk Anıtı’na Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanlığı, Bölge Adliye Mahkemesi, Bölge İdare Mahkemesi ve Bursa Barosu çelenkleri sunuldu.

Konuşma yapılmayan törenin ardından makamında basın açıklaması yapan Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, yargının bir türlü çözüme kavuşturulamayan sorunlarının Covid-19 pandemisi nedeniyle daha da ağırlaştığını belirterek “Her yıl ifade ettiğimiz üzere; Uzun süren yargılamalar, yargı yükü, adalete erişim hakkının kısıtlanması ve yargıya erişimin pahalılığı gibi kronikleşen bu sorunlara, savunmanın ve savunmanın örgütlü gücü olan Baroların görüşleri alınarak kalıcı çözümler üretilmesi bu yıl da öncelikli taleplerimizden biridir” dedi.

Koza24

 

Anahtar Kelimeler:
Adli YılBursa Adliye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.