Bursa'da Bilimsel  'Scientix ve STEM Çalıştayı'

BURSA ARENA / Haber Merkezi
 
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 58 öğretmenin katılımı ile Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen ve 4 gün süren “Scientix ve STEM Çalıştayı”  eğitime katkı sağlayacak 10 farklı proje ve prototip üretimi ile sona erdi.   

Milli Eğitim Bakanlığı  Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün Bursalı öğretmenlere yönelik düzenlediği çalıştayda; Anaokulundan ortaöğretim düzeyine kadar STEM örnekleri ve uygulamaları içeren, Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerinin bir araya getirilip, ilişkili ve amaçlı bir şekilde bütünleştirilmesi, STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) eğitimi kazanımlarına odaklanılmıştır. 

Çağın gereklilikleri ve teknolojideki gelişmelerle birlikte düşünen, sorgulayan, araştıran ve buluş yapabilen öğrencilere olan ihtiyaç gün geçtikte artmaktadır.  STEM eğitimi; teorik bilginin uygulamaya, ürüne ve yenilikçi buluşlara dönüştürülmesini amaçlayan, disiplinler arası bir yaklaşımdır.
Bu sistem sayesinde, dünyada iş gücü niteliğinin artırılmasını sağlamak için gerekli stratejilerden olan davranışların geliştirilmesini sağlanarak, öğrencilere Fen bilimleri, Matematik gibi dersleri ezber sisteminden çıkartıp, bilgilerin gerçek yaşamda uygulanabilirliği ve problem çözme tekniklerini/metodlarının geliştirilmesi, merak, araştırma ve yaratıcılık özelliklerinin öne çıkartılmasını hedef alınmaktadır.

STEM eğitim sistemi, öğrencileri tarımdan endüstriye, çevre yönetiminden sağlık hizmetleri ve ulaşım sektörüne pek çok alanda başarı için hazırlıyor. Üstelik model, bilim, matematik ve teknoloji alanlarıyla da sınırlı kalmıyor. İstenildiği takdirde, dilbilgisi, edebiyat ve güzel sanatlar gibi bölümlere de kolaylıkla adapte edilebiliyor.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.