Çin’in Wuhan Şehrinde bulunan Laboratuvardan sızan veya sızdırılan Covid-19 virüsü bir yıldır Dünya’yı ekonomik ve sosyal anlamda kilitledi. Bu virüsün laboratuvardan değil de Hayvan Pazarı’na giden 1 adamdan çıktığı yalanı virüsün mutasyon geçirmesi ile belgelendi. İngiltere’de ilk defa Eylül ayında ortaya çıkan ama Aralık ayında salgının tetiklenmesinde, bu virüs üzerinde çalışılmış olduğu görülüyor. İnsanlık ilk defa “Biyolojik Silah” ile tanıştı.

2000 yılından itibaren her sene yeni bir grip ortaya çıkardı ve onu iyileştirecek ilaçlarda piyasaya sürülmüş olurdu. İlaç Şirketleri de milyarlarca Dolar kazanırdı. Daha sonra gündeme SARS-MERS-KUŞ GRİBİ ve DOMUZ GRİBİ geldi. Bu hastalıklar Covid-19 kadar öldürücü ve tehlikeli olmadılar. Covid-19’u bunlarla karşılaştırdığımızda, bunun laboratuvar üretimi olduğunu görebiliyoruz. Amerika’ya kaçan Çinli Virolog da bunu açıklarken “Laboratuvardan çıktı” dedi. Ve Dünya’da hastalığın bulaştığı kişi sayısı 77 Milyonu aşarken 412 Bin 198 olurken, ölen sayısı 1 Milyon 703 Bin 527 oldu. Bu rakamın artacağı görülüyor. Bu noktada Aşıların faz denemelerini beklemeden halkı aşılamak gerekiyor ki, bu işin gizli sorumlusu Bill Gates’in de “Aşıların etkili olacağını” söylemesi dikkat çekicidir.

DSÖ'den mutasyon açıklaması

İlk İngiltere'de görülen korona virüsün mutasyona uğramış hali, dünyayı alarma geçirdi. İlk halinden daha saldırgan ve hızlı yayılma kapasitesine sahip olduğu söylenen varyantla ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nden çok kritik bir açıklama geldi. Aşının virüse karşı etkili olup olmayacağına ilişkin de konuşan DSÖ, ülkelere tedbirli olma ve bir an önce harekete geçme çağrısı yaptı. 40'a yakın ülke ise İngiltere ile uçuşları iptal etti. Güney Afrika'da da virüsün başka bir varyantının tespit edildiği ve hastanelerin dolup taştığı haberleri gelmeye başladı.

İlk analizlerde “N501Y” adı verilen mutasyon sayesinde virüsün önceki döneme kıyasla yüzde 70 daha hızlı yayıldığı söylendi. Buna göre, söz konusu varyant İngiltere’nin başkenti Londra’da ilk kez 21 Eylül günü tespit edildi.

Kasım ortasında gelindiğinde Londra’daki vakaların yüzde 28’inde, 9 Aralık günü ise başkentteki vakaların yüzde 62’sinde bu varyant saptandı. Virologlar, virüslerin kendilerini hayatta tutmak için sıklıkla mutasyon geçirdiğini, bunun bilim dünyası için normal bir durum olduğunu ve söz konusu değişimlerin salgın grafiklerinde dramatik etkilere çok nadir yol açtığını vurguladı.

İngiltere'de yeni bir Korona virüs mutasyonunun tespit edilmesinin ve hızla yayıldığının duyurulmasının ardından, Türkiye, Hollanda ve Fransa dahil birçok ülke İngiltere'den seyahatleri yasakladı. Ülke sayısı 40'ı aştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından Türkiye'nin de seyahat yasağı getiren ülkeler arasında girdiğini yazdı. Bakan Koca, "Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı” nı açıkladı. “Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır" dedi.

Avrupa Birliği üyesi ülkeler, bugün düzenledikleri acil bir toplantıda İngiltere'de ortaya çıkan mutasyona uğramış korona virüs türü konusunda nasıl bir strateji izleneceğini görüştü. BBC ye bilgi veren Brüksel'deki yetkililer şu an için AB çapında bir protokol üzerinde uzlaşıya varılamadığını, İngiltere konusunda tüm AB ülkelerini kapsayan bir kararın alınmasının zaman alabileceğini ifade etti.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, “henüz ülkede mutasyona uğramış korona virüs vakası tespit edilmediğini ama İngiltere'den gelen haberleri 'çok ciddiye aldıklarını” söyledi. AFP' ye konuşan Alman hükümeti kaynakları da kısıtlamaların AB üyesi 27 ülke tarafından uygulanabileceğini ve İngiltere'ye kara ve denizden ulaşımların durdurulmasına yönelik ortak bir karar konusunda görüşmeler yürütüldüğünü söyledi. DSÖ, Avrupa'daki üye ülkelere önlemleri arttırmaları uyarısında bulundu.

Virüs ortaya çıktığında, biz bunun bir “biyolojik silah” olduğunu iddia ettik. "İnsanlığı tehdit eden Biyolojik Silahlar" adlı kitabımız da bu konuları inceledik ve yazdık. İsabetli yazmışız. Zira 2 ay sonra ABD Başkanı Trump ve Dışişleri Bakanı Pompeo 17 sayfalık İstihbarat raporunu Beyaz Saray'da düzenlenen bir basın toplantısı ile açıkladılar. Sonuçta Covid-19’un mutasyon geçirmesi de bir "Biyolojik Silah" olduğunu açıkça gösteriyor. Bu noktada Dünya Devletlerinin hepsinin aşı ve ilaç için iyi niyetle ve sadece insanlık adına çalışması, bu konuda dayanışma içine girmesi gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.