Bu gün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ Çatı davasına katıldım.
Aralarında Fethullah Gülen ve Adil Öksüz’ünde bulunduğu toplam 75 sanıktan sadece 7’si tutuklu; 68 sanık ise firari durumda. Yani FETÖ davaları içerisinde en önemli olan ve çatıyı oluşturan davanın çatısı falan yok, hepsi uçmuş durumda
.
Geçen yazımda anlatmıştım, Erdoğan, AKP lideri olarak grup toplantısında yaptığı açıklamada:
“Akıllı olanlar Türkiye'yi terk etti, gitti. Aklı yetmeyenler tuzağa düştü.” dediği FETÖ’cülerin yargılandığı davaydı bu..
Yani Türkiye’yi 15 Temmuz’a getiren asıl çatı kadronun yargılandığı davada sanıkların %90’ından fazlası firari.

Bu durumda Erdoğan haklı, akıllılar kaçmış, kullanılan saflar burada yargılanıyor.
Ben tutukluları duruşma salonunda gördüğümde aklımdan şunlar geçti; "demek ki Erdoğan’ın tasnifine göre kaçamayan birkaç aptal adam bu davada yargılanıyor.."

Size bir örnek vereyim;
2. Dünya Savaşı Nürnberg Mahkemesi dünya tarihine damgasını vuran en önemli davalardan biridir. Nürnberg Mahkemesi'nde yargılananlar bütün Nazi ordusu ve Nazi teşkilatı değil, Nazilerin önde gelen isimleri oldu. Adolf Hitler, savaş sonrasında intihar ettiği için Nürnberg Mahkemesi’nde yargılanamadı. Ekim 1945’de başlayan dava tam bir yıl sürdü ve bu davada 24 önde gelen Nazi yargılandı.
*****
Kaçamayan (tutuklu) sanıklar ise eski milletvekili İlhan İşbilen ile Dilaver Azim, Ali Çelik, Abdülkadir Aksoy, Kazim Avcı, Alaeddin Kaya ve Hidayet Karaca olmak üzere 7 isimden oluşuyordu. Diğer 68 sanık ise firari durumda. Sanık Hidayet Karaca SEGBİS’ten bağlandı.

Sanıklar kaderine razı bir hava içindeler.
Ama sizce bu 7 kişiyi yargılayan mahkemenin maddi gerçeğe ulaşma şansı ne olabilir. Asıl ve en üste yönetim kadrosunda bulunan asıl suçluların %90’dan fazlasının firari olduğu bir davadan ne bekleyebilirsiniz ?
Bu firariler çok mu akıllıdırlar, yoksa "davanın geleceği yer sonucu kaçmalarının önü mü açılmıştır" sorusunu akla getiriyor.

Köydeki öğretmenden, subaydan, polisten vb. gibi çeşitli kurumlardan binlerce alt pozisyondaki kişiyi takip edip yakalayan devlet; asıl dava olan "Çatı Davası"nın en üstteki sanıklarının % 90’nını elinden kaçırmış olması çok manidar. 

Peki bu kadar çok akıllı sanık varsa ve hepsi kaçtıysa, bu yargılama sonucu başarılı oldu veya ülkemizde bu tehlike ortadan kaldırıldı diyebilir miyiz ?
Yani Erdoğan’ın deyimiyle, kaçmayı bile akıl edemeyen ve tuzağa düşen bu birkaç aptal adamın yargılanmasıyla FETÖ yapılanmasının çöktüğünü söyleyebilir miyiz ?..
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.