Bilim Dünyası uzun yaşamanın sırrını bulmak için çalışmalarını sürdürüyorlar. Yaşı 100 ve üzeri olanların yaşamları boyunca neler yiyip içtiklerini inceleyerek bazı bilgileri elde ettiler. Bu noktada bazı Bilim İnsanları Ömrü 10-12 Yıl arasında Uzatacak Formülü Buldu: Taurin.. Yapılan araştırmalarda hayvansal gıdalarda bulunan bir besin maddesi olan Taurinin farelerin ömrünü yüzde 10 ila 12 arasında uzattığı ortaya çıktı.

İnsanların yaşı ilerledikçe geçirdiği hastalıklar çoğalıyor. Bu hastalıkların birçok nedeni bulunurken bir sebep de vücuttaki yararlı maddelerin yaş ilerledikçe azalması. Bu maddelerden biri de bir amino asit olan; et, balık gibi gıdalarda ve insan vücudunda bulunan taurin.

Hayvansal gıdalardan elde edilen bu besin maddesi, doğumdan itibaren vücutta gitgide azalmaya başlıyor. Öyle ki 60 yaşında bir kişinin vücudundaki taurin miktarı yeni doğmuş bir bebeğin sadece 3'te biri. Yapılan çalışmalarda bu maddenin vücutta yoğun olarak bulunması, bağışıklık sisteminin daha iyi çalışmasını sağlıyor. Ayrıca bir bireyde taurin eksikliği osteoporoz (kemik erimesi) hatta körlük gibi çeşitli hastalıklara da neden olabiliyor.

Yeni yapılan bir çalışma ise taurinin farklı bir yararını ortaya koydu. ABD'deki New York üniversitesinde hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırma, taurinin bu hayvanların ömrünü uzattığını gösteriyor. Araştırmacılar, bu deneyde 14 aylık fareleri kullandılar. Bu farelerin yaşı, insanların 45 yaşına eş değer. Farelerin bir kısmına her gün taurin içeren hap verildi.

Taurin takviyesi yapılan bu kemirgenlerin erkeklerinin yüzde 10, dişilerinin ise yüzde 12 daha uzun yaşadığı görüldü. Bu süre bilim insanları tarafından insanlarda 7-8 yıla eş değer olarak açıklandı. Bu fareler güçlü kemiklere ve kaslara, daha az depresyon seviyesine, diyabetle ilişkili daha az insülin direnci gibi özelliklere de sahiptiler.

Çalışmayı yapan Dr. Vijay Yadav "Taurin takviyeli fareler daha sağlıklıydı ve daha genç görünüyorlardı. Daha zayıftılar, bunun yanında daha fazla kemik yoğunluğuna, daha iyi bir hafızaya ve bağışıklık sistemine sahiplerdi" diyor.

Bilim İnsanları hayvanlarda ömrü uzatan taurin takviyesinin insanlarda da işe yarayıp yaramadığını gözlemlemek için daha fazla deney yapılması gerektiğini söylüyorlar. Dr. Yadav, "Taurin takviyelerinin insanlarda kullanılmasını önermeden önce taurinin insanlarda işe yarayıp yaramadığını öğrenmek gerekiyor. Bunun için plasebo kontrollü bir araştırmaya ihtiyacımız var. Bu, üç veya dört yıl daha gerektirecek" diye belirtiyor

Dünya’yı yöneten gizli ailelerin en fazla para kazandıkları 3 sektör bulunuyor. Bunlar Gıda, İlaç ve Silah sanayileridir. Diğerlerinde olduğu gibi ilaç sanayini de kontrol eden bu ailelerin tek derdi, uzun bir yaşama sahip olmak. Bu çalışmalara 1960’lı yılların başlarında başladılar.

20 Mart 2017 tarihinde 102 yaşında ölen David Rockefeller bu işin öncüsü olan bir zengindi. Şirketleri ve Bankaları sayesinde ilaç şirketlerinin sahibi olan Rockefeller bu konuda gizli deneyler yaptırıyordu. 2017’de avukatı öldüğünü açıklarken, onun için bir cenaze töreni düzenlenmedi. Bizce onun cesedi büyük ihtimalle dondurulmuş haldedir. Tıp gelecekte geliştiğinde onu dirilterek, yeniden yaşama kavuşturmayı düşlüyorlar gibi..

ABD’de birçok zengin öldüklerinde dondurulmak üzere bu işleri yapan şirketlerle anlaşarak ödemelerini yapıyorlar. Aileleri de onların bu vasiyetlerini yerine getiriyorlar. Bu durum insanoğlunun uzun yaşama isteğinin hiç bitmeyeceğini gösteriyor. Bu arada dondurularak tanklarda saklananlardan çıkarılıp diriltilmeye çalışılan herhangi bir olay bugüne kadar bildirilmedi. Bakalım dondurulmuş olanlardan yaşama geri dönen birileri olacak mı? Ben de merak ediyorum. Dünya var olduğundan beri ölen hiç kimse geri gelmiyor da..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.