Türkiye ve Azerbaycan Sivil Havacılık Otoriteleri, karşılıklı olarak uçuş sayılarının arttırılması ve yeni havayollarının seferlere başlaması için anlaştı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, İstanbul Havalimanı-Bakü, Antalya-Bakü, Ankara-Bakü, İstanbul Sabiha Gökçen-Bakü ve İzmir-Bakü hatlarında sefer artışı gerçekleştirildiğini duyurdu.

Anlaşmaya göre, İstanbul Havalimanı-Bakü uçuşları haftalık 28 frekanstan 35 frekansa, Antalya-Bakü uçuşları 7 frekanstan 10 frekansa yükseltildi.

Öte yandan, Ankara-Bakü hattında 3 frekans, Antalya-Bakü hattında 4 frekans, İstanbul Sabiha Gökçen-Bakü hattında 4 frekans ve İzmir-Bakü hattında 3 frekans olmak üzere ikinci taşıyıcı tayin etme konusunda anlaşma sağlandı.

SHGM’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Türkiye ve Azerbaycan Sivil Havacılık Otoriteleri iki ülke arasındaki uçuş sayılarının arttırılması ve yeni işletmelerin de uçuşa başlaması konusunda mutabakat sağladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Azerbaycan Devlet Sivil Havacılık Ajansı arasında yapılan yeni anlaşmaya göre; İstanbul Havalimanı-Bakü uçuşları haftalık 28 frekanstan 35 frekansa, Antalya-Bakü uçuşları 7 frekanstan 10 frekansa yükseltildi.

Ayrıca taraflar Ankara-Bakü hattında 3 frekans, Antalya-Bakü hattında 4 frekans, İstanbul Sabiha Gökçen-Bakü hattında 4 frekans ve İzmir-Bakü hattında 3 frekans olmak üzere ikinci taşıyıcı tayin etme hususunda anlaşma sağladı

Son olarak İstanbul Havalimanı-Bakü hattında yapılan hava kargo uçuş sayısı haftalık 4 frekanstan 9 frekansa çıkarıldı.

Rosaviatsiya ülkedeki hava yolu şirketlerine yeni uçuş izinleri verdi. Alınan yeni kararlarla Rus taşıyıcılar Türkiye'ye yeni hatlar açabilecek. Buna göre, Utair Tymen'den İstanbul'a haftada 2, Rossiya ise Volgograd'dan Antalya'ya haftada 7 uçuş yapabilecek.

Öte yandan, Azimuth Mahaçkale'den Dubai ve Sharjah'a haftada 7'şer sefer yapabilecek. Utair ise Tyumen'den Dubai'ye uçma hakkı elde etti.

Rusya'nın milli hava yolu Aeroflot ise Vietnam-Hanoi, Hong Kong, Pekin, Şangay, Beijing-Çin ve Tokyo-Japonya'ya uçabilecek.

Rusya'da eylül-ekim aylarını kapsayan sonbahar sezonunda turların fiyatı geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 50 arttı.

TürkRus’un Kommersant gazetesinden aktardığı haberde, söz konusu turların büyük bir bölümünün Türkiye istikametinde gerçekleştiği belirtildi

Travelata.ru verilerine dayandırılan habere göre, Türkiye turlarının ortalama fiyatı 166 bin rubleye kadar yükselmiş durumda (2 bin 700 dolar). Gazeteye konuşan analistler, fiyat artışını talepteki toparlanmayla ilişkilendiriyor.

Talepteki artış nedeniyle uçuş sayısı da artıyor. Yaz sezonunun başında Türkiye'ye düzenlenen haftalık sefer sayısı 200 iken, şu anda 750'ye yükselmiş durumda.

Yurtdışı turların yüzde 65'lik bölümü Türkiye'ye. İkinci sırada yüzde 6'lık payla Mısır var.

Rusya içi turların fiyatları da bu yıl yüzde 23 daha yüksek seyrederken, Soçi turlarında ortalama fiyat 90 bin rublenin üstünde.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.