Savaşmayın beyler; insanı, doğayı yok etmeyin ki barış güvercinlerine konacak dal kalsın.

Dünya varolalı savaşlar hep olmuş; vahşi hayatta hayvanların hayatta kalabilme savaşı ile başlayan, insanların avlanarak hayatta kalma çabaları ile devam eden bir yaşam savaşı. Bundan da öte dini, millî, siyasi, topraklar, ekonomik amaçlar için de gerçekleştirilmiş. Ülkeler arası topraklarına toprak katmak, ülkeleri sömürgesi altına almak, hükmetmek için;  en kötüsü olan savaşıp öldürerek amacına ulaşmak için yaptıkları birer cinayet eylemi.

Siyasilerin çıkardığı, silah tüccarlarının daha çok zengin olduğu, genelinde ise sade vatandaşın öldüğü gereksiz bir didişmedir savaş.

O savaşlarda herşeyden habersiz, bütün saflığıyla arbede içinde korkuya maruz kalan çocuklar da ölüyor.

Özellikle çocuklara ve kadınlara kıymayın; hayvanlara, doğaya, doğadaki börtü böceğe de zarar veriyorsunuz beyler .

Savaşın ardında bıraktığı hem çevresel hem de sosyolojik ve psikolojik travma gibi tahribatların çoğunun telafisi de yok. Telafi edilebilir olanı ise, uzun zaman sonra onarılmaya başlayan ekolojik durumlar.

Savaşlarda kaybolan en önemlisi canlar ve şahsi, milli servet kaybı.  Ayrıca ülkeler arasındaki savaşların komşu ülkeler başta olmak üzere diğer bütün ülkelere de maddi, manevi bir çok zararı var. Daha yakın zamanda Afganistan ve Suriye'de gördük; şimdi de Rusya- Ukrayna savaşını içimiz sızlaya sızlaya izliyoruz. 

..

Toplumlar keşke sadece cehaletle savaşıp, insanları eğitmeye yönelseler, belki  bu savaşlara gerek de kalmaz.

Yaşar Kemal'in şu sözleri ne güzel de anlatıyor savaşın kötülüğünü; 

"Her savaşta yalnız savaşanlar ölmez, onlardan daha çok savaşmayanlar ölür. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar da ölürler. İnsanlık insanlığını kaybeder. Hangi savaş olursa olsun insanın insanlığında hayır bırakmaz. İnsanoğlunda acıma hissi, merhamet bırakmaz, sevgi bırakmaz. İnsanda ne kadar güzellik varsa alır götürür."

Ve 'Büyük Önder'imiz 91 yıl önce boş yere söylememiş o veciz cümleyi;

"Yurtta Barış Cihanda Barış!.."

..

Özellikle o masum çocuklara ve kadınlara kıymayın; doğaya, hayvanlara ve tüm insanlığa büyük zararlar veriyorsunuz.

Lütfen insanlığın barış güvercinlerini ürkütmeyin beyler..

..

Saygıyla, sevgiyle, sağlıkla, barışla kalın..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.