Doğu Türkistan ve Filistin’in Makus Kaderi Katliam ve Soykırım! 

Filistin’de Siyonist İsrail destekçileri siyonist yönetimlerin teşvik ve yardımları ile dünyanın gözü önünde Filistin Müslüman halkına kan kusturuyor!

Doğu Türkistan’da ise 1875 tarihinden itibaren komünist Çin Doğu Türkistan Müslüman Türk halkına kan kusturmakta, sistemli bir şekilde soykırım uygulamaktadır. Ancak ne var ki Çin zulmünü karartmayı dünyadan gizlemeyi başarılı bir şekilde yürütmektedir. Zaman zaman batılı ülkeler başta ABD olmak üzere Doğu Türkistan halkını desteklediğini ifade etmiş olsalar da öte yandan Filistin’i kan gölüne çeviren sapkın İsrail’i desteklemekte zulmü teşvik etmektedir.
Bunun anlamı şudur;

Ne Doğu Türkistan ne de Filistin siyonist batılı ülke yöneticilerinin insafına bırakılamaz! Ancak ne var ki Türk ve Müslüman ülkelerin işbirlikçi yöneticilerinin katliamlar karşısında kör ve sağırları oynamaları İsrail, ABD ve destekçilerini cesaretlendirmekte olduğu gibi aynı şekilde Çini de cesaretlendirmektedirler! 

Bugün 5 Nisan 1990' tarihi Doğu Türkistan’ın Kaşgar şehrine bağlı Aktu ilçesinin Barın katliamının yıl dönümüdür.

Diasporada yaşayan, vatanından, ailelerinden uzak özellikle Türkiye’de bulunan kardeşlerimiz Çin zulmüne karşı aziz milletimizi ve dünya kamuoyunu bilgilendirmek ve dikkatlerini zulmün üzerine çekmek için adeta çırpınmaktalar.

Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz Çin komünist yönetimi tarafından soykırımın bir metodu olarak kürtaj ve tek çocuk uygulamasına karşı itiraz etmişler, gösteriler yaptıkları sırada silahsız halk üzerine kanlı bir karşılık ile Çin tarafından büyük bir katliama uğramışlardır. Uygur kadınlara uyguladığı zorunlu kürtaj ve tek çocuk politikası karşısında direnen Müslüman halk katliama uğramıştır.

Komünist Çin yönetimin Doğu Türkistan’da uyguladığı soykırım ne ilk ne de son olmuştur.

Müslüman halkın HÜRRİYET İÇİN VERDİKLER MÜCADELE kanlı bir şekilde bastırılmıştır.
“Büyük bir hınç, öfke ve nefret psikolojisi ile hareket eden Çin ordusu, kasabada önüne çıkan genç-yaşlı, kadın-erkek veya çocuk ayrıt etmeksizin on binlerce Uygur Türkünü katletti. Çin'in sistematik baskı, asimilasyon ve soykırımına karşı hürriyet için verilen mücadele, Çin Halk Kurtuluş Ordusunun bölgeye binlerce ağır silah ve asker göndermesiyle 10 Nisan'da kanlı bir biçimde bastırıldı.”



KATLİAMIN GÖRGÜ TANIKLARININ AÇIKLAMALARI;
Çin’in karartma politikası ve baskıları sebebi ile katliamın ayrıntıları tam olarak açıklanmasa da görgü tanıkları, askerlerin sivilleri sokaklarda yakalayıp işkence yaparak öldürdüğünü, evlere baskın düzenleyip sivilleri vahşice katlettiğini ifade etmekteler. Bu katliam, Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri arasında büyük bir infial yarattı ve Çin hükûmetinin bölgedeki insan hakları ihlallerini dünya gündemine getirdi. Ancak, Çin hükûmeti diğer katliamlarda olduğu gibi Barın katliamını da inkar etmektedir. 


5 Nisan 1990 yılında Çin hükûmeti tarafından yapılan Barın Katliamını bugün dünyanın dört bir yanında yaşayan Uygur Türkleri yüreklerinde taşıdığı bu acıyı anmayı ve anlatmayı sürdürüyorlar. Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz de 5 Nisan akşamı İstanbul’da bulunan Çin konsolosluğu önünde iftar yaparak komünist Çin yönetimi tarafından Doğu Türkistan’da oruç tutmaya getirilen yasağı da protesto etmişler ve Türkiye kamuoyuna olduğu gibi dünya kamuoyuna da duyurmaya çalışmışlardır.

Üzülerek müşahade etmekteyiz ki gerek dünya halkları gerek Türk milleti Doğu Türkistan’da yaşanan soykırıma karşı gerektiği gibi destek olamamaktadır. Türk ve Müslüman halkların ve yöneticilerin ilgisizliği zalimleri cesaretlendirmekte, Doğu Türkistan’da ve Filistin’de zulüm son hızla devam etmektedir.

Zalimler güçten anlarlar!

Onlardan merhamet beklemek safdillikten de öte zulmü görmezlikten, duymazlıktan gelmenin başka bir ifadesi olmaktadır.

Bu mübarek Kadir gecesi hürmetine Allahtan niyazımız Türk ve İslam milletlerine şuur, birlik ve beraberlik vermesidir. 

Zulme rıza zulümdür!

Allahın huzuruna nasıl çıkacağız bilmem!

Kahrolsun zalimler 
Yaşasın mazlumlar!

 

Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.