Azerbaycan Ordusu Karabağ'da Terör örgütlerini temizledi!

Dün hain saldırılarıyla Şehitlerimizin canına vesile olan Ermenistan terör çeteleri, bugün beyaz bayrak çekip, askeri techizat ve silahlarını bırakarak kaçmışlardır.

Azerbaycan ordusu 20 saat süren Anti Terör Operasyon sonucu tekrar Karabağ'da Zafer kazandı.

Bu konuda Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan açıklama şöyledir:
 

"Karabağ'ın Ermeni sakinlerinin temsilcilerinin Rus barışı koruma birliği aracılığıyla yaptığı çağrı dikkate alınarak, 20 Eylül 2023 saat 13:00'te aşağıdaki koşullar altında yerel terörle mücadele tedbirlerinin askıya alınması konusunda anlaşmaya varıldı.

Şartlar bu şekildedir;

1. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Karabağ bölgesinde bulunan Ermeni silahlı kuvvetleri ve yasadışı Ermeni silahlı gruplarının oluşumları silahlarını bırakmalı. Savaş mevzilerini ve askeri mevzilerini terk eder ve tamamen silahsızlandırılır. Ermeni silahlı kuvvetlerinin birlikleri Azerbaycan topraklarını terk ediyor, yasadışı Ermeni silahlı grupları serbest bırakılıyor.

2. Buna paralel olarak tüm silahlar ve ağır ekipmanlar Azerbaycan Ordusu'na teslim edilir.

3. Yukarıda belirtilen süreçlerin Rus barış gücü birliği ile koordineli bir şekilde yürütülmesi sağlanmaktadır. ‎

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.