Ukrayna’ya saldıran Rusya’ya karşı ekonomik ambargolar uygulayan Avrupa Birliği, kendi ekonomik krizini yarattı. Başta Almanya olmak üzere doğalgaz ve petrolde Rusya’ya bağlı olan ülkelerde bu kış halkı soğuklar bekliyor. ABD’nin oyununa gelerek Rusya’ya karşı olan AB Ülkeleri, ayrıca Çelik-Titanyum gibi madenler başta olmak üzere birçok hammaddede ona muhtaç durumdalar. AB’nin ekonomik krize girmesi Amerika’nın hiç umurunda değil, Almanya ve Fransa’ya benim dediklerimi yapın diyor. Peki sonuç ne oluyor, bu ülkeler yavaş yavaş krize giriyorlar.

Almanya’da halka yapılan çağrı ile doğalgazı az kullanın, sıcak su ile duş alırken dikkat edin gerekirse soğuk duş alın diye halka sesleniliyor. Peki kışın ne olacak evler nasıl ısıtılacak, özellikle Almanya sıkıntıya girecek. Fabrikalara da gerekli olan doğal gaz gelmeyince sanayi üretimi düşüşe geçecek. Fransa’da da aynı durum söz konusu.

Bu kriz Avrupa’dan başlayacak onlarla ticaret yapan diğer dünya ülkelerini de etkileyecek. Olayın bir başka yönü de Rusya pazarına mal satamayan AB Ülkeleri buradan da kaybediyorlar.

2014 senesinde Rusya Kırım’ı işgal etti ve Rus Donanması için en önemli deniz olan Azak Denizini kontrolüne aldı. O zaman ABD Avrupa’ya dedi ki Rusya’ya ticari ambargolar uygulayın, AB’den yanıt uygulayalım ama ortaya çıkacak zararı sen karşılayacaksın. Amerika ise para vermem deyince, dönemin Almanya Başbakanı Merkel, Rusya ile 50 tane ekonomik anlaşma imzaladı. Ambargoyu da rafa kaldırdı. Almanya’nın bu tavrı ile konu gündem dışına çıktı.

Merkel gitti, yerine gelen Başbakan ise ABD’nin istediğini Ukrayna Savaşı başlayınca uygulamaya koydu. Sonuç Almanya ABD’ye F-35 savaş uçaklarından sipariş verdi.

AB Amerika’nın neden oyuncağı oldu?

ABD Donanması Karadeniz kıyılarına rahatça girip çıkamıyor. Boğazlar Anlaşması Möntro’ya göre bir ABD Savaş Gemisi Karadeniz'de ancak 7-10 gün süre kalabiliyor. Bu sıkıntıdan kurtulmak isteyen ABD Karadeniz kıyısındaki bir devletin kendisine Donanma Üssü vermesini istiyor. Bu planı 2008'de Gürcistan’da uygulamaya koymak istediler, Saakaşvili ülkesini savaşa soktu ve 8 günde Ruslar savaşı kazanıp bu projeyi bitirdiler.

2020’de ise ABD Ukrayna’da planını uygulamaya soktu ve oyuncu yönetmen Zelenski’yi sahneye koydular.

Zelenski ne diyordu: "NATO’ya da girerim, AB’ye de üye olurum". Rusya ise AB konusunda çekimser ama NATO meselesinde karşı. Sonuçta Ukrayna’ya saldırdı. NATO’ya girdiğinde ABD’lilere Üs verecek olan Zelenski sayesinde, Moskova Nükleer Füzelerin tehdidi altında kalacak. KGB’den gelen Putin ise "ülkenin güvenliği" diyerek savaşı başlattı.

Putin neden 24 şubat tarihini seçti: Çünkü açıklık politikasını başlatan Gorbaçov 1987’nin 24 Şubat Tarihinde “Glasnost” tan bahsederek, Rusya’da bir reform hareketi başlatmıştı. Tarihteki savaşlara bakın hemen hepsinde önemli günlerin kullanıldığını görürsünüz.

Sonuç olarak bu kış Avrupa’yı bir ekonomik kriz bekliyor.

Not: Fenerbahçe’nin Dinamo Kiev ile oynadığı maçta, gol atan Kiev’li oyuncu tribünleri kışkırtarak hareket yapınca, bir grup taraftar da "Putin" diye bağırdı. UEFA her zamanki sahtekarlığını ortaya koyarak soruşturma açtı. Bu maçlarda hakemlerin Dinamo Kiev’i kolladığını gördük. O zaman UEFA’ya bizde diyelim ki, 2023 Şampiyonlar Ligi Kupasını şimdiden Dinamo Kiev’e verin. Futbola siyaseti sokan UEFA Türk Takımlarının hakkını her sene yiyor.

Sonuçta Ukrayna Elçisi Fenerbahçe'den özür dilerken, UKRAYNALILARA DA BEN SORUYORUM. "SİZİ ZELENSKİ NEDEN SAVAŞA SOKTU. NATO'YA GİRSENİZ NE OLUR, GİRMESENİZ NE OLUR. SİZ ZELENSKİ’DEN BU İŞİN HESABINI SORABİLECEKMİSİNİZ?.."

OLAN ZAVALI HALKA OLUYOR VE İNSANLAR ÖLÜYOR.

GÜRCİSTAN’DAN NEDEN DERS ALINMADI?..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.