Alevlerin ortasında kaldığı halde bulunduğu görev yerini terk etmemek VATANA MİLLETE SADAKATİN VE ONURLU DURUŞUN İFADESİDİR.

Tıpkı 15 Temmuz'da Boğaz Köprüsü'nü kurşunların önünde terketmemek gibi.
Aman Allahım ne büyük fedakarlık ne büyük sadakattir. Ne muazzam vatan ve millet aşkıdır.
Bu milletin üzerindeki küllere üflediğinizde bir kıvılcım gördüklerinde nasıl da şahlanan bir millettir.
Alevlerin ortasında  kalan itfaiye görevlisi yangının ortasında bulunduğu yeri terketmiyor "80 milyonun hakkı var bulunduğum yeri terk edemem" diyor!

Öte yandan kimi zaman dindar kimi zaman seküler görünen bazı kişiler "ormanları ve hazine  arazilerini işgal ederken seksen milyonun hakkını gasp ettikleri, çaldıkları" acaba akıllarının ucundan geçiyor mu?

Nasıl bir ülkede yaşıyoruz bir yanda ATEŞE MEYDAN OKUYAN, KURŞUNLARA MEYDAN OKUYAN! Bir yanda ise ormanları ve içindeki canlıları yakan sonra çıkıp dünyaya ülkesini aciz göstermek için yalanlar üreten hainler!

Ormanlarımız yeşerecek! Gençleşecektir! Zalim zalimliği,  hain hainliği ile baş başa kalacak! Türkiye'nin yükselişi devam edecek bazı yöneticilerin "beceriksizliği, ihmali vurdum duymazlığına" rağmenTürkiye'nin kendi coğrafyasında ve gönül coğrafyasında mazlumun yanında zalimin karşısında cesaretle duruşu devam edecektir.

AMAN DİKKAT PROVAKASYONLARA GELMEYELİM KARDEŞLİĞİMİZİ UNUTMAYALIM

Münferit de olsa Ankara ve Urfa'da Suriyeliler konusunda yaşananlar Türkiye'ye yakışmaz!

Türkiye mazlumların garip gurabanın dinine diline bakılmaksızın sığınak yeridir. Bu aziz milletin tarihi boyunca böyledir. Böyle olmaya devam edecektir. Polonya Yahudileri 1830'da Osmanlıya sığınmış Osmanlı bugün "Polenez Köy" olarak bilinen bölgeye Polonya yahudilerini yerleştirmiştir.

1864 yılında RUS SOYKIRIMINDA yaklaşık BİR BUÇUK MİLYON ÇERKES yollarda üçte bir oranında şehit vererek bir milyon civarında Çerkes  Osmalı'ya sığınmıştır.

Gene Rusların KIRIM TATARLARI SOYKIRIMI sonrası TÜRKİYE'YE göçe zorlanmışlar Türkiye yapması gerekeni gene yapmış kendilerine  kucak açmıştır.

Bulgaristan'dan Yugoslavya ve daha pek çok yerden CAN GÜVENLİĞİ İÇİN ÜLKEMİZE GELENLERE kucak açarak kardeşliğimizi yapmış bir ülke ve milletiz.

1990'lı yıllarda ise RUS İŞGALİ VE ZULMÜNDEN KAÇAN AFGANLILARA KUCAK AÇMIŞ Tokat yöresine kendilerini yerleştirmiştir. Asla zulme karşı "bana ne" dememiş demeyecektir. Suriye'de Yemen'de Irak'ta Afganistan'da Bosna'da Filistin'de Doğu Türkistan'da Arakan'da ve her nerede zulüm ve haksızlık varsa orada onların yanında olmaya devam edecektir. Türkiye'ye sığınmış her nereden ve her kim olursa olsun sofrasını gönlünü açmıştır açacaktır. 

Osmanlı ve Türkiye'nin mazlumlara yardım etmek için o günkü gücü kapılarını ve gönlünü mazlumlara açmak, ekmeğini yurdunu paylaşabilmekten ibaretti. O günün şartları içinde KİTLESEL GÖÇÜ kabul ederek hem kardeşlik hem insanlık gereğini yerine getirmiştir.

Bugün zulme uğrayanlara yardım etmek için BÖLGESEL GÜÇ olması dolayısı ile de  yardımları YERİNDE yapabilir, yapmalıdır.

Benim bu konudaki uyarılarım çekincelerim Suriye'de olduğu gibi KİTLESEL GÖÇ ile AFGANİSTAN'DA  BOŞALTILIP Çin ve Rusya'ya KOLAY LOKMA YAPILMASINA, BÖLÜNÜP PARÇALANMASINA izin vermemek ve KİTLESEL GÖÇÜN ÖNLENMESİ için çabaların geç kalmaması içindir.

Yoksa SURİYELİLER BİZİ İLGİLENDİRMEZ AFGANLILAR BİZİ İLGİLENDİRMEZ ASLA ASLA DEMEK DEĞİLDİR.

Türkiye'ye KAÇAK YOLLARLA GÖÇMEN KILIĞINDA ASKERİ MİLİS SOKULUYOR İDDİALARI HAYATİ ÖNEME SAHİPTİR bu konu YALAN HABERLERLE HAMASET VE İÇ POLİTİKAYA ALET EDİLECEK KONU DEĞİLDİR.

Vatandaşlar olarak gerçeği bilme hakkımız var Lütfen kimse bu konuyu istismar etmesin.

Afganistan'da Özbek Türkleri'nin yaşadığı bölgelere Taliban acımasızca saldırmakta orada yaşayan on iki milyon Müslüman kardeşimiz yok edilmekle karşı karşıyadır. Afganistan, Pakistan Devletleri ve Taliban liderleri ile çok acil bir araya gelmeli bu yangını ve katliamı önlemelidir.

Türkiye'nin Suriye KİTLESEL GÖÇÜ sırasında çıkarılan dersler çok önemlidir. Afgan meselesi MAHALLİNDE ve ZAMANINDA geç kalmadan halledilmesi gerekmektedir. Bunun için Türkiye'nin diplomatik bütün yolları süratle harekete geçirmesi ve İNSAN KAÇAKÇILARI'NIN YOL GEÇEN HANINA döndürmemesi, neidüğü belirsiz olanların ülkeye girmelerine meydan verilmemesinden  ibarettir.

Azarbaycan'ın yanıda durduğu bölgedeTürk devletlerine umut olduğu cesaret verdiği gibi ABD ve müttefiklerinin İran'ı boğmaya çalışması karşısında sergilediği tutumu duruşu Doğu Türkistan'da Uygur kardeşlerimize ÇİN zulmü karşısında da göstermelidir. Bu husus acil çözüme kavuşturularak UYGUR kardeşlerimiz soykırım ile yok olmaktan kurtarılmalıdır.

Türkiye bunu yapabilecek güç ve kudrettedir.

Türkiye'nin gönül coğrafyamızda ve hinterlandında zalimin karşısında mazlumun yanında durması Türk milletini büyük millet Türkiye'yi büyük devlet yapan da budur!

Zaten EMPERYALİSTLERİN TÜRKİYEYE İTİRAZLARI da bunadır. Türkiye'nin bölgesinde ve hinterladında oluşturduğu GÖNÜL BAĞI VE DAYANIŞMASINA OLDU BİTTİLERE RIZA GÖSTERMEMESİNEDİR!

Türkiye'ye bu yakışır. Türk milleti IRKÇI değildir. MÜSLÜMANDIR müslüman ırkçı olamaz!
Türk Milleti MİLLİ DÜŞÜNCE MİLLİ DURUŞ VE MİLLİ ŞUURA SAHİP büyük bir millettir.
Önümüzdeki günlerde TÜRKİYEDE BİR TAKIM PROVAKATİF EYLEME KALKIŞANLAR OLABİLİR.
AMAN DİKKAT! AMAN DİKKAT!

BAŞKA TÜRKİYE YOK! 

Kalın sağlıcakla

Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.