GÜRBÜZ GÜNGÖR yazdı: "Yerel Seçimlere Giderken -1-"

1980 yılı AMERİKAN yapımı askeri darbesi sonrası siyaset hızla liberalleşti ve NEO LİBERAL SİYASET ile yönetilen bir ülke olduk. Darbe, aslında 24 Ocak ekonomik kararlarının uygulanmasını sağlamak için yapıldı ve uygulayıcı olarak da TURGUT ÖZAL’a rol verildi. Özal önce ekonomiden sorumlu bakan, daha sonra da ANAP üzerinden başbakan ve devamında da Cumhurbaşkanlığı yaptı.

2002 Senesine kadar farklı iktidarlar gördük. Gelen iktidarların hepsi de NEO LİBERAL EKONOMİ modeline bağlı olarak yönettiler ülkeyi.

1980’li yılların başında bu sistemde milleti dolandıran BANKER ŞİRKETLERİ gördük. Hortumlanan bankaları da gördük. Başbakan yapılan TANSU ÇİLLER’in EŞİ ÖZER UÇURAN ÇİLLER DE İSTANBUL BANKASI GENEL MÜDÜRÜ idi ve bankanın hortumlanmasını sağlayan kişi olarak yargılandı.

Yazının devamı için tıklayınız

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.