ALİ BEKTAN yazdı: "Avrupa Tarımına Darbe.."

2. Dünya Savaşı bittikten sonra ABD, Avrupa Ülkelerini ekonomik olarak kalkındırmak için krediler vermeye başladı. Sanayi Ürünleri anlaşmaları yapıldı. Bu anlaşmalarda kotalar belirlendi. Bir tek Tarım Ürünleri bu anlaşmaların dışında bırakıldı. ABD ve Avrupa birbirlerine istedikleri kadar tarım ürünleri satmakta serbest kaldılar.

Bu noktada Avrupa Devletleri kendi köylülerine tarım destekleri vermeye başladı. Bunun sonucunda Avrupalı Köylüler ürettikleri ile zengin oldular. Bu durum Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlamasına kadar sürdü.

Dünyayı Yöneten Ailelerin amacı dünya nüfusunu azaltmak olduğundan, bu savaşta ölenlerin sayısı onlar için bir mutluluk olurken, gerçek planlar ise Avrupa Tarımına darbe indirmekti. Avrupa’da aylardır süren ve hükümetleri protesto eden köylüler desteklerin azaltılmasına kızıyorlar. Bunun başlıca nedeni de Rusya’dan satın aldıkları ucuz Gübre ve Tohum ticareti yasaklandı. Rusya’ya uygulanan ekonomik ambargo onları vurdu. Bununla beraber hükümetlerden gelen parasal desteklerde azaltılınca üretim maliyetleri yükseldi. Onların tepkileri o yüzden arttı.

Avrupa Köylülerinden kesilen bu paralar ise, Rusya saldıracak diyen ABD etkisinde kalan ülkelerin silah satın almasına yöneldi. Mesela Almanya 100 Tane F-35 Savaş Uçağı siparişi verdi. Fransa ise silahlanmaya başladı. İngiltere, Rusya tarafından Nükleer ile tehdit edildiği için o da gizlice silahlanmaya girişti.

Avrupa Köylülerinin kızdıkları başka bir konu ise kendi ürünlerinin satın alınmayıp, Ukrayna’dan ithalat tarım ürünleri getiriliyor. Bunların fiyatları da ucuz olduğu için Avrupa Köylüleri ayağa kalktı. Bu gidişin sonunun iyi olmadığını söyleyebiliriz. Dünya’da 3 şeyden para kazanırsınız, İlaç-Gıda-Silah bu savaşta da bu üçünden de para kazanılıyor.

Avrupa Köylüleri derken, İspanya-Portekiz-Fransa-Almanya-İtalya ve Hollanda’yı sayıyoruz. Üretimlerinden zarar etmelerinin benzerini son 10 yılda Türkiye’de biz yaşıyoruz. Türk Köylüsüne gerekli destek verilmiyor. 2014 senesinde TV Programım 21 Yüzyıl Şifrelerini sunarken, Gıda konusunda yaptığım programda konuk olan Reis Gıda’nın sahibi Mehmet Reis, Kanada’dan başta mercimek olmak üzere Bakliyat Ürünleri ithal ettiğini ve paketleyip sattığını üzülerek anlatmıştı. Program ilgi görmedi ve en düşük reytingi aldık.

Ne zaman ki Pandemi başladı evlere kapandık. O zaman Gıda-İlaç ve Aşının ne kadar önemli olduğunu anladık.

Avrupa Köylülerinin hükümetlerini protesto etmelerinin sonucunda seçimlerde iktidar değişiklikleri olacağını söyleyebiliriz. O yüzden onların eylemlerini takip etmekte fayda var.

Ramazan Bayramınızı Candan Kutlarım..

.....
Yazarın tüm yazıları için tıklayınız

.....

Anahtar Kelimeler:
Ali Bektan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.