Felaket sürüyor, yangınlar rüzgarın etkisiyle gelişiyor. Bodrum’un çevresindeki ormanları kurtarmak için resmî-sivil herkes canını dişine takıyor, alevlerin üzerine yürüyor. Arazözler sürekli çalışıyor. Havadan ciddi destek olmayınca, yangını hafifletmek ya da söndürmek iyice zorlaşıyor.

Havada helikopter, yangın uçağı yok. Peki benim ordum nerede? Niçin halkının yanında değil, neden alevlere yenik düşen ormanların korunmasında rol almıyor? Bunun cevabını birileri vermeli. Ordunun elinde her türlü mücadele imkanı, aracı ve gereci var. Türkiye’nin en değerli yerleri yanarken, millet mücadeyi sürdürmeye çalışırken ordum nerede? Azerbaycan’dan asker geldi, bizim asker 4.gün bitti, hala ortada görülmüyor.

Mazı’da, Çökertme’de insanlar sivil Sandal, tekne, motor ve yatlarla alevlerden kaçırıldı. Nerede Sahil Güvenlik botları, nerede Bahriyemizin gemileri? Allahtan bu akşam Aksaz Deniz üssündeki iki gemi alevlerle sarılı Turunç’a gönderildi. 4. Günün gecesi akıllara gelebildi bu..

Şu anda Bodrum ve Marmaris çevresinde yangınlar devam ediyor. Rüzgar hala çok sert esiyor. Mazı ve çökertme yandı. Alevler Kisebükü istikametinde ilerliyor. Değişken ve sert rüzgar, Yalıçiftlik köyündeki ormanları hala zorluyor. Orman ve İtfaiye teşkilatının fedakar personeli, yöre halkıyla birlikte mücadeleyi durmaksızın sürdürüyor. Sivil halk yangın bölgelerine yardım ve destek yağdırmakta yarışıyor adeta. Millet kenetlenmiş durumda. Yangın bölgelerinde Valileri, Kaymakamları arıyor halk. Bodrum Belediye Başkanı, üzerinde yangın ceketiyle mücadele ekiplerinin arasında ve ön saflarda iki gündür delicesine çalışıyor. Millet Valilerini, Kaymakamlarını, devlet temsilcilerini, hiç değilse moral olarak yanında görmek istiyor. Yerel idareciler lütfen halkımızın, milletimizin yanında olun, onların ızdıraplarını paylaşın.

Marmaris yangını da hala sürüyor. Gündüz yanıp kontrol altında tutularak soğutma işlemi sürdürülen yerlerin çevresi, akşam rüzgarın sertleşmesiyle yeniden tutuştu. Hisarönü’nde yangın devam ediyor, Turunç tepeleri, Osmaniye, çiftlik köyleri hala alevin tehditleri altında. Şimdilik bu bölgeleri kontrol edebiliyorum. Diğer bölgelerdeki acı haberleri sizler gibi televizyondan öğreniyorum.

Milli bir felaketle karşı karşıyayız. Şimdi nedenleri ve niçinleri bir süre için geri bırakıp devlet ve milletçe yangınları söndürmeye odaklanmalıyız. Sabotaj ve ihmalleri tartışmayı yangın sonuna bırakarak, böyle bir faciayı erken siyaset malzemesi yapmak yerine, kafamızı ve enerjimizi yangınları bitirmeye ve geri kalan değerlerimizi kurtarmaya harcamalıyız.

Allah Türk’ün ve Türkiye’nin yardımcısı olsun..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.