Son günlerde Türkiye’ye toplu halde genç, dinamik nizami görüntülü Afgan gençlerin geldiği haberleri; geldiği gibi bazı rivayetlere göre de bu kişilerin ABD’li olduğu düşünülen birtakım kişilerce eğitildikleri yolunda haberler duymaktayız. 

Bu ve buna benzer haberlerin öncülüğünü ise Ümit Özdağ yapmaktadır. 

Ümit Özdağ’ın yabancılar konusundaki kışkırtıcı “ırkçı” tavırlarını tasvip etmemiz söz konusu olamaz.

Ancak haber önemlidir.

Öncelikle bir haberin kim tarafından verildiğinden önce doğru olup olmaması önemlidir. 

Hatırlanacağı üzere CHP Tunceli Eski Milletvekili Kamer Genç, TBMM’de Gülen cemaati ile ilgili birtakım iddialarda ve uyarılarda bulunmuş bunun üzerine o tarihlerde henüz FETÖ terör örgütü ilan edilmemiş olduğu için “cemaat”i savunmak siyasetçilere, bazı milletvekillerine ve iktidara oy veren, vermeyen geniş halk kesimine düşmüştü. 

Şimdi de nerede ise buna benzer vaka yaşanmakta.

Başta Afganlıların, Türkiye’ye karadan, havadan çeşitli yollardan girdiği iddia edilen ve buna dair fotoğraflar, videolar yayınlanmakta olmasına karşın iddialardan çok iddia sahibi konu edilmektedir.

Öncelikle şu meseleyi ayırarak konuyu ele almak isterim…

Sanayicilerimiz, ”Suriyeliler, Afganlar, Afrika’nın çeşitli ülkelerinden yani dünyanın her bir köşesinden legal veya illegal yollarla ülkemize gelen yabancılar olmasa çalıştıracak işçi bulamıyoruz” serzenişinde bulunuyorlar.

Bunun sebebini birkaç defa genişçe yazdım. 

Kısacası ülkenin nerede ise kasabalarına kadar yayılan üniversiteler ve hangi ihtiyaca göre açılmış olduğu bilinmeyen meslek alanlarından mezun olan ülkemizin gençleri maşallah üniversite(!) mezunu oldular.

Eee, gencimiz attık üniversite mezunudur ancak mesleksizdir ve maalesef işsizdir!

Daha önce ise İHL’lerin önünü kesmek isterken meslek liselerinin, sanat okullarının önü kesilmiş olması da ayrı bir garabettir.

Bunun sonucu ara elaman, işçi bulmak mümkün olmamaktadır.

Biz gelelim asıl konumuza…

Fevc fevc ülkemize her yoldan girildiği görüntülerinin paylaşıldığı ve yazılıp çizilen Afganlar meselesi nedir?…

Görüntülerden anlaşıldığına göre gerçekten oldukça sağlıklı, keyifli görüntü ve pozlar veren bu kişilerin ülkemizde ne işi var?

ABD’nin, Afganistan’dan çekildiği sırada özellikle İran sınırını kullanarak ülkemize gelen Afganların görüntüleri sosyal medyaya düşmüş ve bu kişilerin Afganistan’da, ABD hesabına askerlik yapan Afganlar olduğu iddia edilmişti. 

Şayet bu iddialar doğruysa kendi milletine ihanet eden, ABD’ye birkaç yüz dolar karşılığı kendi halkını satan bu güruhun Türkiye’de ne işleri var?

Daha doğru soru şudur.

Paralı askerlik yapan Afganlar Türkiye’de ne için, kim için ve ne maksatla barındırılıyorlar? 

Çok önemli müttefikimiz (!) ABD,  Afganistan’da kullandığı bu satılık paralı gürûhu Türkiye’de terör ve anarşi çıkarmak maksadı ile kullanmayacağı ne malumdur?

Elbette Türkiye Cumhuriyeti Devleti muz cumhuriyeti değildir. 

Ve devletimiz ne olup bittiğini biliyordur. 

Gerekli tedbirlerin de alınmış olduğuna inanmaktayız. 

Ancak vatandaşlar olarak bu konuda sanayicilerimizin, “Suriyeliler, Afganlar olmasa çatıştıracak işçi bulamıyoruz” serzenişinin ötesinde ciddi cevap bekleyen “beka” konusudur.

Ayrıca; “Suriyeliler olmasa işçi bulmayız. Afganlar olmasa çoban bulamayız.”garabetinden bir an önce kurtulmak gerekmektedir.

Yabancı işçi meselesinin bir başka boyutu da “ucuz işçi” olması cazibesidir. 

Bu durum vatandaşlarımızın “iş beğenmiyorlar” iddiası aslında “ücret beğenmiyorlar”a dönüşecektir. 

Çünkü maalesef bazı iş verenler yabancı kaçak işçi konusunu bu bakımdan fırsata dönüştürmektedirler.

Bunlar bir yana, Türkiye ipini koparanın elini kolunu sallayarak girdiği çıktığı ülke olamaz / olmamalıdır!

Yetkililerden bu konu da gereğini ve işin doğrusu ne ise açıklamalarını beklemek hakkımızdır.

Vesselam..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.