Amerikan Filmlerinde genellikle Dünya’ya Uzaylılar saldırır ve ABD Gizli Silahlarını kullanarak onları yener ve Dünyayı kurtarır. Filmlerde uzun yıllardır anlatılan bu olay artık gerçek oldu. Amerikan Hükümeti 1 yıldırı üzerinde çalıştığı projeyi hayata geçirdi. Uzay Kuvvetleri Komutanlığını kurdu. İlk General’ ide seçti. Onay için Senato’ya yolladı. Rusya ve Çin de Uzay Savaşlarına hazırlık yapıyorlar.

.

ABD korkusunu itiraf etti: Rusya ve Çin uyduları vuracak lazer silahı geliştiriyor."

ABD’nin Savunma İstihbarat Ajansı, ABD’nin uzaydaki tehditlerine dikkat çekerek Çin ve Rusya’nın uyduları vurabilecek lazer silahları ürettiğini belirten bir rapor yayımladı.

Amerikan Savunma İstihbarat Ajansı (DIA), Çin, Rusya, Kuzey Kore ve İran'ın uzay çalışmalarını değerlendirdiği ve ABD için uzayda olası tehdide yol açabilecek konuları ele aldığı bir rapor yayımladı. DIA, söz konusu raporunda Çin ve Rusya’nın uzaydaki uyduları vurabilecek lazer silahları ürettiğini iddia etti.

Savunma İstihbarat Ajansı "Uzaydaki Güvenlikle İlgili Zorluklar” adı altında oluşturduğu raporda, Rusya, Çin, İran ve Kuzey Kore'nin fırlatma yeteneklerinin yanı sıra her birinin oluşturduğu potansiyel tehlikeleri ele alıyor.

Raporda, "Çin ve Rusya, uyduları ve algılayıcıları tahrip etmek, bozmak veya zarar vermek için lazer silahları üretme test etme ve kullanma eğiliminde." denildi.

Rusların Temmuz 2018’de tanıttığı lazer silahının, uyduların sensörlerini bozmak üzere geliştirildiği iddia ediliyor.

Rusya geçtiğimiz yıl konu ile ilgili olarak, Peresvet lazer silahının orduda kullanılmaya başlandığı, silahı tanıma ve bataryaları derinlemesine inceleme süreci kapsamında silahı kullanan birimlerin Mojayskiy Uzay Akademisi’nin üssünde ve sanayi tesislerde eğitimini tamamladığına ilişkin açıklama yapmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1 Mart’ta yaptığı Federal Meclis konuşmasında Peresvet lazer sistemlerini tanıtmış, ardından yeni silahın adı Rusya genelinde yapılan halk oylamasıyla belirlenmişti.

Ancak Rusya, lazer silahının uydulara karşı değil, insansız hava araçları ile mücadelede kullanılacağını iddia etmişti.

Rapor da, 2007’de arızalanan uydusunu 800 kilometre mesafeden başarıyla vuran Çin'in, geçtiğimiz aylarda Ay’ın uzak tarafına bir uzay aracı göndererek uzay yarışını canlandırdığı bilgisi veriliyor.

SOĞUK SAVAŞ KOZMİKLEŞİYOR

Uzmanlar, geçtiğimiz yaz ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD ordusunun altıncı kolu olarak bir uzay ordusu kurmasının, artık soğuk savaşın uzaya taşındığını öngörüyor.

ABD Hava Kuvvetlerinin hâlihazırda bir dizi uzay savunma sorumluluğunu üstlenmiş olmasının da bu amaca hizmet edeceğini öngören uzmanlar, Rusya ve Çin'in raporda belirtildiği gibi uzay alanındaki savunma ve saldırı kabiliyetlerini güçlendirmesinin, ilerleyen zamanlarda "kozmik" bir soğuk savaş görebileceğimiz anlamına geldiğini düşünüyor.

ABD Başkanı Donald Trump, "Silahlı kuvvetlerin 6. kolu olarak bir uzay kuvvetleri kurulması için gerekli sürecin derhal başlatılması noktasında Savunma Bakanlığı'na talimat veriyorum. Bu büyük bir adım. Hava kuvvetlerimiz olacak, ayrıca uzay kuvvetlerimiz olacak; ayrı fakat eşit" açıklamasını yaptı. İnsanoğlunun şahit olacağı bir sonraki savaş uzayda yaşanabilir. Zira ABD Başkanı Trump bunun için ilk adımı attı.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Savunma Bakanlığı!na (Pentagon), Amerikan ordusunun 6. kolu olarak "Uzay Kuvvetleri" oluşturması talimatını verdiğini açıkladı. ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da yapılan Ulusal Uzay Konseyi toplantısında Amerikan ordusunun yeni yapılanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABD'nin sadece yeryüzünde değil, uzayda da etkin olması gerektiğini dile getiren Trump, "Amerika'yı savunurken uzayda sadece Amerikan varlığının olması yeterli değil, uzayda Amerikan etkinliğinin olması lazım" şeklinde konuştu. Trump, bu amacı gerçekleştirmeye yönelik, "Silahlı kuvvetlerin 6. kolu olarak bir Uzay Kuvvetleri kurulması için gerekli sürecin derhal başlatılması noktasında Savunma Bakanlığına talimat veriyorum. Bu büyük bir adım. Hava Kuvvetlerimiz olacak, ayrıca Uzay Kuvvetlerimiz olacak; ayrı fakat eşit" açıklamasını yaptı.

Konuşmasının ardından orduya "Uzay Kuvvetleri" kurulması talimatını veren talimatnameyi imzalayan Trump, ayrıca uzaydaki atıklar konusunda da ilgili birimlere yetki veren talimatnameye imza attı. Mart ayındaki bütçe tartışmalarında da konuyu gündeme getiren Trump, Rusya ve Çin gibi ABD'nin de ordu içinde ayrı bir uzay gücü oluşturması gerektiğini savunmuştu.

Uzay Komutanı Senatoda Onay Bekliyor

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Hava Kuvvetleri Uzay Komutanlığı Komutanı Orgeneral John W. Raymond'ı yeni kurulan Uzay Kuvvetleri Komutanlığına aday gösterdi. Trump, aralıkta muharip komutanlık olarak kurulmasına ilişkin talimatname yayımladığı Uzay Kuvvetleri Komutanlığı için belirlediği komutanın adaylığını Senato'ya bildirdi.

Konuyla ilgili Pentagon'dan yapılan açıklamada, "Onaylanırsa Raymond, yakında kurulacak ve uzaydaki müşterek askeri operasyonlar ile global güçlerin savaşa hazırlığına odaklanacak olan ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığını yönetecek." ifadesi kullanıldı. Açıklamada Raymond' un Senato'dan onaylanması durumunda Uzay Kuvvetleri Komutanlığının yanı sıra Hava Kuvvetleri Uzay Komutanlığı görevini de sürdüreceği ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.