Trumph’ın başlattığı Ekonomi Savaşlarında ABD, Çin’in tepkisinden korkunca sıradaki plan devreye sokuldu. ABD Sineması’nda çekilen 2 film ile böyle bir salgını başlatacağının mesajını verdi. Çin ekonomisinde milyarlarca Dolar zarar var. Çünkü Amerika ne yapacağını filmlerde anlatır ve sonra uygular. Kehanet falan değildir. Hazırlanmış planlardır.

Neden Çin’de ortaya çıktı dersek, bunun başlıca nedeni de Çinlilerin kanlarından DNA’larını çözmüş olmaları ve hangi virüslere karşı dayanıksız olduklarını bilmeleridir. ABD’de bugün 5 milyon civarında Çinli’nin yaşıyor olmasıdır. 2012'de rakam 4 Milyon 10 bindir. Kan toplayıp da DNA çözmek basit bir iştir. Bu Çinlilerin ana vatanlarında anne babaları ve yakın akrabaları da var.

2011 yılında vizyona giren ve birçok ünlü ismi bünyesinde barındıran "Salgın" (Contagion) adlı filmde, Çin'den yayılan bir virüsün dünyaya nasıl yayıldığı anlatılmaktadır.

2018 yılında ise yine ABD’de çekilen "Virüs" (Venom) adlı filmi var. Bu filmin 16. dakikasında virüsün ilk taşıyıcısı ‘Çinli bir kadın’ bir çin pazarında yılan yiyor ve daha sonra Çin pazarındaki insanları öldürüyor. Virüsün ilk taşıyıcısı olan Çinli kadının gömleğinde "CORINNE" yazısı da var!..

Çin’in yaptığı açıklama tam olarak bu filmde işlendiği gibi... CORONA Virüsü Çin pazarından ve bazı kaynaklara göre yarasadan bazılarına göreyse tüketilen bir yılan türünden yayılıyor. Peki sizce bu virüs gerçekten hayvanlardan mı yayıldı, yoksa bilinçli olarak üretildi mi?

2018'de çekilen bu ABD filminin görüntüleri sadece bir tesadüf mü yoksa bu virüs salgını planlanmış bir katliam mı?..

Pekin yönetimi ABD'ye çok sert virüs eleştirisinde bulundu. Yeni tip corona virüsünde korkutan senaryo gerçek oldu. Çin ana karasında yeni tip corona virüsüne bağlı (2019-nCoV) ölümlerin bilançosu, virüsün yakın akrabası SARS'ı geçmiş durumda.

MERS VE SARS İLE AYNI AİLEDEN

Dünya Sağlık Örgütü, corona virüsünü soğuk algınlığı semptomlarıyla başlayan ve çok tehlikeli sağlık sorunlarına neden olan MERS ve SARS virüsleri ile aynı aileden tanımlıyor. Bazı uzmanlar bu yeni tip corona virüsünün akrabası SARS kadar ölümcül olmadığını iddia ediyordu ama gelen son veriler, bu açıklamaları çoktan yalanlamış durumda.

SARS salgını 2002-2003 yılları arasında yine Çin'den dünyaya yayılmış ve 349 kişinin ölümüne neden olmuştu. Yeni tip corona virüsünde ölenlerin sayısı ne yazık ki 362'ye yükselmiş durumda.

Çin sağlık otoriteleri corona virüsünden etkilenenlerin sayısının 17 bin 205 olduğunu açıkladı.

Virüsten etkilenenlerin sayısı bir günde 2 bin 800 arttı. Bu oran virüsün hızının SARS ve MERS'ten daha yüksek olduğunu gözler önüne seriyor. 2003 yılındaki SARS salgınında virüsten 5 bin 327 kişi etkilenmişti.

İlk görüldüğü aralık ayının başından bu yana corona virüsünden, global anlamda 25 ülke etkilendi. İngiltere, İtalya, Güney Kore, Japonya, Singapur, Suudi Arabistan, ABD bu ülkelerden sadece birkaçı... Çin'de özellikle virüsün sıfır noktası olan Wuhan şehrinde vatandaşları bulunan ülkeler, peşi sıra operasyonlar düzenledi. Türkiye de hafta sonu Wuhan'da bulunan 32’si Türk 42 kişiyi askeri uçakla şehirden tahliye etti.

ABD sağlık yetkilileri, California eyaletinde görülen 3 yeni vaka ile ülke genelinde coronavirüsü enfekte sayısının 11'e yükseldiği açıklandı.

Pekin yönetimi ABD'yi virüs salgınında aşırı tepki verdikleri yönünde eleştirdi. Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin panik yarattığını ve dünyaya yaydığını ifade etti. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise, ABD'nin Çin'in Wuhan şehrinden daha fazla ABD vatandaşını tahliye edeceğini bunun için daha fazla uçak kaldırılacağını açıkladı.

Japonya'da iktidar partisi olan Liberal Demokratik Parti milletvekilleri corona virüsünün ekonomiyi olumsuz şekilde etkileyeceğini ifade etti. Japonya, olimpiyatlara ev sahipliği yaparak 40 milyon yabancı turisti misafir etmeyi bekliyordu. Çin borsası son zamanların en kötü günlerini yaşıyor. Şangay borsası bugün 2015 yılından bu yana ilk kez en düşük açılışını yaptı.

Çin ana karasının dışında salgından şu ana kadar sadece 1 kişi yaşamını yitirdi. Yabancı ülkelerde 179 enfekte vaka var. Peki hangi ülkeler corona virüsünden etkilenmiş durumda? İşte o ülkeler. Kanada, ABD, Finlandiya, İsveç, Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya, Rusya, Nepal, Güney Kore, Hindistan, BAE, Sri Lanka, Vietnam, Tayland, Kamboçya, Malezya, Japonya, Tayvan, Filipinler, Hong Kong, Makao, Singapur, Avustralya...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.