8 Saniye 3 salise güneş zamanıyla insanoğlunun hiç ölmeyeceğini zannederek hem kendi ömrünü hem başkalarının ömrünü iyi ya da kötü etkilediği dünyamız zamanı ile 73 yıla tekabül eden ömrüdür.

Bir düşünün, insan ömrünün 16 saniye 6 salise olduğunu, nasıl bir doyumsuzluk gösterirdi acaba?

Düşünebiliyor musunuz? Kimin gücü kime yetiyorsa ona tahakküm etmek istiyor. Devletler diğer devletlere, milletler diğer milletlere, insanlar diğer insanlara, erkekler kadınlara... Kadınlar erkeklere...
Düşünmek dahi istemiyorum 33 saniye 2 salise olmasını. Korkarım insanlar birbirlerini çiğ çiğ yerdi.
Ama işin bir de başka yönü var ki nedense insanlar olarak pek oralı olmuyoruz. 
Bilim adamları dünyanın 25 milyar yıldır var olduğunu öne sürüyor! 
Dünya güneşin yanında futbol topu ile pinpon topu mertebesinde kalıyor. 

Allah'ın Kuran'daki 1400 yıl önce "Biz kâinatı genişletir dururuz" beyanı, bu günlerde bilim adamlarınca "Kainat her an genişliyor, her an büyüyor, bu gün kaydığını gördüğümüz bir yıldızın 1600 yıl önce sönen bir yıldız olduğunu dünyadan ancak bu gün görebiliyoruz" ifadeleriyle destekleniyor. Lütfen bir tahayyül ediniz! Ne muazzam, ne büyük bir kainat!.. Gezegenleri ve her bir gezegen kümesinin birbirlerinden milyarlarca kilometre uzakta olduğunu düşünebiliyor musunuz? 

Mesela güneş ve diğerleri ile boy sırasına koyulduğunda dünyamız bir nokta mertebesinde oluyor ve biz dünyalılar bu zerre içinde ne krallıklar, ne kibirler, ne haksızlıklar, ne zulümler yaşıyor, yaşatıyoruz!

Bir de şöyle düşünelim; mesela dünya galaksimizdeki  en büyük gezegen olsaydı, dünya nüfusu trilyon nüfusa sahip olurdu. Emin olun sadece kendi gezegenimizde değil milyarlarca yıl uzaktaki gezegenler insanların tehdidi altında, tehlikesi altında kalmaz mıydı?

Ey Allah'ım!.. Her şeyi güzel yarattığı gibi insanların neleri yapmaya kadir olduğunu bildiği için, diğer gezegenleri bir takım insanların şerrinden korumak için, dünyayı bir nokta gibi yaratmış ve biz insanlara da ortalama 8 saniye 3 salise ömür bahşetmiş!..

Bu kibir niye?
Bu zulüm niye?


Arakan'da Müslümanların yaşama hakları ellerinden alınıyor.
Filistin'de Müslümanlara dünya dar ediliyor.
Doğu Türkistan'da zulüm sınır tanımıyor.
Afrika'da insanların kanı emiliyor.
Zengin fakiri, güçlü zayıfı eziyor.
Ne için?

8 saniye 3 salise ömür için!

Dünyamızın yaşı bilim adamlarının iddialarına göre 25 milyar yıl olmasına karşın, insanların tarihi 6 milyar yıl olarak ifade edilmektedir.
Yani dünyada insanlar 6 milyar yıldır doğuyor, yaşıyor ve ölüyorlar. Bir bakıma dünyaya hakim olduğunu sanan insan için bile yaşadığı ömrün dünya tarihi içinde esamesi ölçülmez!

Ne firavunlar geldi geçti bu dünyadan!
Ne Ömerler geldi geçti bu dünyadan!
Biz hangi sınıfa gireriz diye aklımıza geliyor mu?

Sanmam..

Ne yani firavun muyuz? Firavun değiliz ama elimize fırsat geçince Firavun'un davranışlarını sergiliyor muyuz ona bakmak lazım.

İnsan bu dünyada eşrefi mahlukat olarak yaratılmış ama esfeli mahlukat olması tamamen tercihtir.

Bir insanın ortalama 73 yıllık ömrü güneş zamanı ile 8 saniye 3 salise, hepsi bu kadar! İstediğimiz kadar gururlanalım, kibirlenelim. Kendimizi kandırmaktan başka bir ifadesi var mı?

İnsan ömrünün 8 saniyenin iki saniyesi çocukluk gençlik, 4 saniyesi evlilik iş hayatı vs ile 2 saniyesi de yaşlılık, ihtiyarlık ve pek tabi belin bükülmesi, dizlerin tutmaması, ellerin titremesi, zaman zaman hafıza kaybı... yani desteğe muhtaç bir hayat ile geçip gidiyor.

Allah'tan uzun, sağlık afiyet içinde hesabı verilebilir,  insanların hayır ile yad edeceği bir ömür dilerim.
8 saniye 3 salise hepsi bu kadar!..

Sağlıcakla kalın,
Vesselam..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.