Yaşamı anlamlı, değerli ve beğenilir kılan en önemli kişilik özellikleri, üretkenlik ve güvenirliliktir şüphesiz..

Güvenilir olmanın temelinde yatan ise, yüreklere işlenmiş sevgi ve dürüstlük duygularıdır..

Üretken ve güvenilir insan, aynı zamanda bencil duygularının esiri olmayan, paylaşımcı olandır, saygın ve erdemli insandır..

Ülkemize 60 metre engelli koşularda şampiyonlukları ve madalyaları ile değer ve itibar kazandıran, hekimliği yanında 77 yaşının zindeliğini beden ve beyninde taşıyan böyle üretken bir insandır Dr. Murat Kaçar..

Bu ülkede yetişen ve yetiştiği topluma olumlu anlamda sayısız gurur yaşatan Avrupa ve Dünya şampiyonlukları bulunan, koca yürekli değerlerimizden biridir Dr. Murat Kaçar..

Bursa’ya Ana Baba Okulu, Çocuk Kreş hizmetlerinde önemli hizmetler sunan Rahmetli Sosyal Hizmetler Uzmanı Selim Kazak meslektaşımın işyerindeki voleybol oyununda tanımıştım Dr Murat Kaçar’ı.. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlığının yanısıra  övgülerin yetersiz kaldığı başarılarıyla her zaman dikkat çeken.. Temel insani özelliklerinin sağlamlığı ve saygın kişiliğiyle.. Üstelik, yürüttüğü mesleki ilkelerin kimliğine yansıttığı deontolojik yanıyla da örnek..

İyiliklerin ülke platformlarında bayraklaştırılması, her yurttaşın önde gelen temel görevi ve ilkesi olmalıdır..

İşte Dr. Murat Kaçar örneği..

Ve çok değerli hekim ve yönetici Dr. Alaaddin Yavaşça’nın Türk Sanat Musikisindeki dev Hocalığı gibi..

Bursa’nın Sosyal Hizmet Kuruluşlarının yükselişinde anıtlaşan, fikir öncülüğünü yapıp meslektaşlarımla 1976'lı yıllarda Memleket Hastanesinde kurduğumuz "Kimsesiz ve Yoksul Hastalara Sosyal Hizmet Derneği"nin başkanlığını 2016'da ölünceye dek severek üstlenip yürüten Nörolog Dr. Rüştü Burlu gibi..

Gönüllerimizde taht kurmuş bu iki doktorumuzu ve meslekleri dışındaki uğraşlarındaki başarıları ile ünlenen tüm büyüklerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Yaşamlarını sürdürenlere ülkemiz ve insanlık adına saygılar sunuyorum..

Değerli hekimlikleri yanında hobileriyle, toplum hafızasına ve yüreklere kazınmış kişilik ve kimlikleriyle, diğer sayısız Doktorlarımıza da minnet ve şükran duygularımı iletiyorum..

Ülkemiz ve toplumumuzun yüz akları bu insanlar..

Fidanın toprağa, suya, güneşe gereksinim duyması gibi, ömürlerini başarılarla süsleyen böyle değerlere her zaman ihtiyacımız var.

Ekmek gibi, su gibi..

Ülkemizin her köşesinde anıtlaşan eserler gibi çoğalsınlar..

Topluma ve özellikle büyük Önder Atatürk’ün ülkeyi emanet ettiği gençlere tam bir rehber ve ışıldayan örnektir Murat Kaçar.

Ülkemiz ve dünya ülkeleri adına kıvanç duyduğumuz 77'lik genç doktor atletimizi yürekten kutluyor, 90'lı ve 100 yaşlı koşularda da aynı başarıları göstereceğine inanıyoruz..

ULUSUMUZ, derin tarihi kimliğinin yanında, sosyal dokularını güçlendiren ve pekiştiren başarılı bireysel değerleri ile yücelmeye devam edecektir.

Bilim, siyaset, sanat, spor ve her alanda ışıldayan yıldızlar örneği Yurttaşlar taşıyacak bizleri daha aydınlık ufuklara.

Dr. Murat Kaçar gibi..

Uzun soluklu başarılarla TAÇ’lanacak 120 üzeri ömürler diliyoruz.

Bu vesileyle tüm okuyucularımın Ramazan Bayramlarını candan kutlarım..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.