Rusya’nın Ukrayna’ya 24 Şubat tarihinde saldırması ile başlayan savaş 2 aydan fazla oldu. Bu noktada olan ise Ukrayna halkına oluyor. On binlerce kişi öldü. Milyonlarca Ukraynalı başka ülkelere geçerek göçmen oldu. Ukrayna Devlet Başkanı’nın ortalığı karıştırmasının tek nedeni NATO’nun savaşa girmesini istemesiydi. Bunun sonucunda Nükleer Savaşa kadar gidecek bir savaş söz konusu olacaktı. Zelenski’nin gerçek niyeti dünya savaşının başlamasını istemesiydi.

Petrol-Doğalgaz ve Madencilik yönlerinden dolayı Rusya’ya bağımlı olan Avrupa, Rusya ile savaşmak istemiyor. ABD’de ve İngiltere’de böyle düşündüğünden Ukrayna’ya sadece silah ve malzeme yardımı yapıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Kremlin Sözcüsü’ nün İngiltere’yi gerekirse sizi vururuz diye tehdit etmesi dikkate alınması gereken sözdür. Bunun arkasında ise Rusya’nın dev bir Nükleer Güce ulaşmış olmasıdır. Rusya’nın geliştirdiği SARMAT-2 Füzeleri Yıldız Savaşları Filmlerinden esinlenerek üretildi. Bu füzeler ateşlendiğinde durdurulamıyor ve bünyesinde 10 adet nükleer başlık taşıyor. Füze patladığında İngiltere büyüklüğündeki bir bölgeyi yok ediyor. İngiltere 130 Bin kilometrekarelik bir alana ve 56 Milyon nüfusa sahip bir ülke, haritadan silinebiliyor.

Rusya, bizce Nükleer restini çekiyor ve bu noktada, soğuk savaş dönemindeki gibi başlatılacak bir nükleer savaşın galibi kimse olmayacak. O yüzden ne Amerika Rusya’ya Nükleer bir saldırı başlatır ne de Rusya, bu bilinen gerçektir. NATO olarak Avrupa ise bu işten zararlı çıkacağından hiç düşünmez.

Bu savaşın daha uzun süreceği görülüyor. Rusya’nın bir numaralı isteği Ukrayna’nın NATO’ya girmemesi. Çünkü girdiğinde Rusya’yı tehdit edecek Nükleer Füzeler dikilecek. Putin senelerdir bu güvenlik sorunu ile uğraşıyor. O yüzden Suriye Savaşı ve Azerbaycan ile Ermenistan Savaşlarına fazla ağırlık vermedi. Ülkesinin güvenliği ön planda ve onu düşünüyor.

Bizce bu savaş sonbahara kadar sürebilir. Savaş Alanına acemi askerlerini gönderen Ruslar tanklarıyla ağır kayıplar verirken, Ukryna Batı’nın silah yardımı ile savaşıyor. Bu savaş biraz daha uzun sürerse olacak olan şudur: Avrupa Ekonomileri daralmaya başlar, bunun sonuçları Dünya Ekonomisini etkiler. ABD’de bile enflasyon artıp yüzde 7’lik orana çıktı.

Rusya’ya uygulanmaya başlanan ekonomik ambargolar sürerken, Almanya doğalgaz da yüzde 40 bağımlısı olduğu Rusya’dan ruble ile gaz alacağını açıkladı. Avrupa Medyası Almanya’nın şantaja boyun eğdiğini yazdı. Peki Almanya’nın sanayisi Rus doğalgazına bağımlı iken, bu gaz kesildiğinde fabrikalarda üretim duracak. Dünya Piyasalarından likit gaz alındığında bunun büyük bir maliyet getireceği biliniyor. Maliyet artınca mesela Alman Otomobil Devleri kendi arabalarına zam yapacaklar.

Bu noktada savaşın uzun sürmesi halinde Rusya ile gelecekte olan ekonomik ilişkilerin nasıl olacağı Avrupalıları düşündürüyor. Bir süre sonra ekonomik sıkıntılar ülkelerde başladığında Ukrayna Savaşı sorgulanacak. Ülkelerine gelecek olan Ukraynalı göçmenlerde ayrı bir sorun olmaya başlayınca, Avrupa’yı bir ekonomik kriz saracaktır.

Avrupalılar Rusya ve Ukrayna arasında barışı sağlamak için Zelenski’ye baskı yapmak zorundalar. Barış antlaşması imzalandıktan sonra ambargolar kalkar ve dünya ekonomisi de rahatlar.

Atatürk’ün geleceği gördüğü teorisinin sahibiyim. Psişik Yetenekler olan Mustafa Kemal’in kitabını yazdım. 1999 Yılı Ocak ayında piyasaya çıkan kitap “Atatürk’ün Kehanetleri” adını taşıyordu. 2002 Mayıs ayında da “Atatürk ve Parapsikoloji” kitabını yazarak Onun psişik gücünü inceledim. Her iki kitapta da andığım gibi, Atatürk 21. Yüzyıl için şu kehanetini ileri sürmüştü: "Gelecekte büyük savaşlar olmayacak, Ekonomi Savaşları olacak”.. Bugün dünyadaki savaşların temelinde hep ekonomi yatmıyor mu? O yüzden nükleer savaş ihtimali bizce çok uzak görünmektedir.

NOT: “Atatürk ve Parapsikoloji” kitabımız kitapçılarda satışta olurken, “Atatürk’ün Kehanetleri” ise Motto Yayınları tarafından yakında piyasaya çıkarılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.