2023 Yılı Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’cü kuruluş yıl dönümüydü. Lozan’da İngiltere ve Fransa ile yapılan anlaşmadan sonra Türkiye düşmanlığı başladı. Atatürk döneminde bu düşmanlık ortaya çıkmadı. Ata’nın karizması Avrupa’yı etkiliyordu. Hatay meselesinde de politikayı kullanarak Fransız Sömürgesi olan Suriye’den alınmasını sağladı.

Atatürk’ün vefatından sonra başlayan 2. Dünya Savaşı sonrasında dünya siyaseti değişti. Rusya ile başlayan soğuk savaş döneminde kilit ülke olan Türkiye, ABD ile müttefik oldu. NATO’ya girmek için Kore Savaşı’na asker yolladı. Soğuk Savaş sürerken Türkiye için yapılan planlar dosyalara konuldu. Bekletildi.

Başbakan Adnan Menderes 1960’ta ABD’den 300 Milyon Dolar kredi alamayınca bozulan ekonomi ve kitlelerin sokaklardaki tepkisi sonucu 27 Mayıs 1960 İhtilali oldu. Bunun arkasındaki gerekçe ise, Adnan Menderes’in Sovyetler Birliği’ne giderek, kredi isteyeceği ve ekonomik ilişkilerini arttırmak istemesinin ABD’yi kızdırması.. ABD, Ordu içinde darbe hazırlığı yapanları destekledi. 27 Mayıs darbesinin arkasında olduğunu rahmetli Alpaslan Türkeş, "Başbakanlık Ofisinde Amerikalıların bir odası vardı ve herşeyi kontrol ediyorlardı" diye açıklamıştı.

12 Mart'ta Generallerin Cumhurbaşkanlığı kavgası olurken, Demirel Meclis’te bu darbe girişimini önledi. Bununla beraber Rusya ile anlaşarak, Türkiye’de 5 tane sanayi tesisi kurduran ve bunların parasını ise tarım ürünleri ile ödeyen bir başarıyı gören Türkiye düşmanları, ülke’de anarşiyi teşvik ederek, 12 Eylül 1980’de darbe yapılmasını sağladılar.

1980’de Türkiye anarşi döneminde günde 25-30 kişiyi kaybediyordu. Bunların arasında hem sağ hem de sol kesimden çok değerli profesörler, akademisyenler, yazarlar ve gazeteciler öldürüldüler. Gelecek yıllarda ülke yönetimine geçecek olan bu isimler yok edilmiş oldu.

Kenan Evren zamanında Turgut Özal Başbakan oldu. Ekonomide ilk dönemde başarılar kazanılırken, Doğu’da terör başlatıldı. 1984-2000 yılları arasında binlerce insanımız öldü. Dağa çıkan binlerce terörist de öldü. Bu arada Irak Savaşları bizi etkilerken, ABD ve Avrupa’nın elinde oyuncak olduk. Bunlar Osmanlı’dan bu yana gelen düşmanlıklarının acısını çıkartmaya çalıştılar.

Doğu’daki terör Irak ve Suriye’ye kaydırılırken, bunların baş destekçisi ABD oldu. 
100. Yıla geldiğimizde bizim bu olayı kutlamamıza düşmanlık yapmak için Haarp Silahı'nı kullanarak, yağmur ve karların yağmasını engellediler. Sıkıntılı bir yaz geçirdik. 

6 Şubat 2023 günü ise Kahramanmaraş’daki fay hattına yapılan saldırı ile 515 yıl sonra gelen deprem, 11 İl’deki vatandaşlarımızı yerle bir etti. Böylece Lozan’ın acısını çıkartmış oldular. Türkiye’nin fakir kalması için uğraşıyorlar.  Türkiye’de yaşadığımız bir çok olayın perde arkasında dış güçlerin etkisini anlamamız gerekiyor.  

100. Yılın son olayı ise 29 Aralık’ta Suudi Arabsitan’da oynanacak olan Süper Kupa maçında patladı. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin sahaya Atatürk Resimleri ile çıkmamasını istemekle başlayan olayın perde arkasında, Atatürk’ün "Yurtta Sulh, Cihan‘da Sulh" sözü pankartı ile sahaya çıkmak isteyen Fenerbahçe’ye engelleme ile başladı. Bu durum tribünlerdeki yasaklara kadar yayıldı. Maç oynanmadı.

Suudiler’in Türk ve Atatürk düşmanlığını Türkiye gördü.

İki kulüp de maçı oynamadılar. Bu ülkede bazı arap severler ise olayın küçümserken, bizde onlara şunu hatırlatalım: Siz önce Mekke ve Kabe’yi kurtarın.. Ben bunun için İlluminatinin Hedefi İslam diye kitap da yazdım.  Sonuç olarak Cuımhuriyetin 100. yılında çok fazla düşmanlığı, dost bildiğimiz ülkelerden gördük ve görüyoruz. 

2024 yılın’da  inşallah ülkemiz ve Türk Milletiİnin güzel günler yaşayacağı bir dönem başlar.  

Türkiye Düşmanlığı konusunu 1930’larda Almanya’dan kovulan profesör  Neumark de açıklar.  Bu Türk dostu Alman Profesör Neumark ile bir kısım öğrencisi, günlerden birgün Boğaziçi'nde geziye çıkarlar. Öğrencilerinden biri Prof. Neumark'a, "Avrupalılar, biz Türkleri niye sevmez?" diye sorar. Prof. Neumark, tarihe geçebilecek şu cevabı verir:

"Sizlere çok samimi bir itirafta bnulunayım: Avrupalı, Türkleri sevmez ve sevmesi de mümkün değildir. Asırlardır kilisenin Türk ve İslam düşmanlığı, Hıristiyanların adeta hücrelerine sinmiştir."

Neumark’ın öğrencilerine söylediği gerçekler bugünde sürmektedir. Ona göre her Türk’ün bunları bilmesinde fayda vardır.

Sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.