Amerikalıların 20 Temmuz1969 tarihinde Ay’a indirdikleri Apollo-11 aracı Dünya’ya dönerken yanlarında bol bol “Ay Taşları” getirdiler. Dönemin ABD Başkanı Nixon bu Ay taşlarını 135 ülkeye dağıttı.  Aynı Ülkelere 1972 yılında yapılan uçuşlardan da taşlar gönderildi.

1972 Yılında yapılan uçuşlarda “Ülkelerin Bayrakları” da Ay’a gönderildi. Dönüşte ülkelere bayrakları verilirken, yanına yine Aytaşları konuldu.

Ne zaman ki 2000’li yıllara gelindi Honduras’ta Amerikalı bir kadın elinde Aytaşı olduğunu söyleyerek bunu satışa çıkardı. Bir ay taşını 1 Milyon 700 Bin Dolar’a satmak isterken yakalandı. Bunun üzerine NASA bir soruşturma başlattı. Taşların akıbetlerini aradılar. NASA’dan Müfettiş Paul Martin ülke içindeki kurumlara dağıtılan 507 taşın geri dönmediğini itiraf etti.

İngiltere’de yayınlanan New Science Dergisi başlattığı araştırma sonunda Nixon’ın dağıttığı 207 taşın 160 tanesinin kaybolduğunu yazdı.

Türkiye de, Apollo 11 ile gelen taş örneklerini kaybeden ülkeler arasına girdi.

Listedeki diğer ülkeler İtalya, İspanya, Norveç, Yunanistan, Bulgaristan, Kanada ve Brezilya da bulunuyor. Çin, İran, Hindistan, Suudi Arabistan, Libya, Cezayir ve Tunus ise her iki örnekleri de kaybeden ülkeler oldular.

Avustralya, Fransa, İngiltere, İsveç, Almanya, Hollanda ve Mısır bu taşları sorunsuz saklıyorlar.

Sonuçta “Biz Ay’a gideceğiz” denildi ama Aytaşları nerede bilinmiyor.? Kimler aldı ise ellerinde büyük bir zenginlik duruyor.

AYDAKİ ENERJİ KAYNAĞI İNSANLIĞI KURTARIR

“Amerika’nın Uzay Sırları” Kitabımızda, Ay’daki enerji kaynağının varlığını ABD’li Bilim adamları ile NASA kaynaklarından yazdık. Ay’ın yüzeyinde “Helyum3 İzotop’u” denilen bir maden bulunuyor. Bu madenden Amerika Ay’dan 30 ton getirebilirse ve Nükleer Santrallerinde kullandığında, ülkesinin “1 yıllık Elektrik İhtiyacı” karşılanmış olacaktır.

Rusya ve Çin için 10’ar ton, Türkiye için ise 3 ton yetecektir. Bu maden Nükleer santralde yandığında ortaya çok büyük bir enerji çıkarıyor. Elektrik Üretiminde HES’ lere dahi ihtiyacımız kalmayacak.

Doğa’yı ve İnsanlığı kurtarma şansı uydumuz

Ay’da. Peki 1969’da Ay’a inişten sonra resmen 17 Aralık 1972’de Apollo-17 ile biten uçuşlardan sonra Apollo18-19 ve 20 uçuşları da gizlice gerçekleştirildi. O uçuşlarda elde edilen bilgiler ve belgelerden sonra 2000’li yıllarda Ay’da üs kurulacağı açıklanırken, bugüne kadar neden Ay’da üs kurulmadı? Kurulacak Üs sayesinde Güneş Sistemine gönderilecek uzay gemileri için kolaylık yaşanacaktı. Çünkü Dünyadan bir roketin uzaya çıkması için öncelikle büyük bir enerji gerekiyordu. Bu açıklamalardan sonra NASA, Ay uçuşlarından sonra Dünya çevresinde dönen “Uzay İstasyonu Projesi”ni başlattı. Ruslar da uzay istasyonu işine girdiler. Bugün Ay da üs yok ama Uzay İstasyonları var.

Hedef ise artık Mars gezegeni.

Uzay konuları ülkemizde merak ediliyor. O yüzden Amerika’nın Uzay Sırları Kitabımız 5. baskısını yaptı. 6’cı baskısı için çalışıyoruz.

Kur’an-ı Kerim’de de Allah uzayda sizler için nimetler var diyor. Önemli olan bilime yönelmemizdir. Bizimle beraber tüm Müslüman Dünyası’nın da yönelmesi gerekiyor.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.