Gişede fırtına gibi esen Japon filminden bir rekor daha

70 yıllık meşhur serinin en iyileri arasında gösteriliyor.

Hem eleştirmenlerin hem de sinemaseverlerin övgüyle bahsettiği Godzilla Minus One, beyazperdedeki yükselişini sürdürürken rekora da doymuyor.

Ünlü animasyon ve görsel efekt sanatçısı Takashi Yamazaki'nin yönettiği ve yapımcılığını Toho Stüdyosu'nun üstlendiği kaiju (genellikle kalabalık şehirleri hedef alan güçlü ve tehlikeli canavarların işlendiği film türü), savaş sonrası Japonya'sında geçiyor.

Film Japonya'da 3 Kasım'da, Kuzey Amerika'daysa 1 Aralık'ta gösterime girdi. 

100 milyon dolar barajını aştı

Dünya çapında büyük bir gişe başarısı elde eden film, Toho Stüdyosu tarihindeki en başarılı Godzilla filmi oldu.

Gişede tarihi bir başarıya imza atan Godzilla Minus One, dünya çapında 100 milyon dolar sınırını aşmayı başardı. 

Kısa süre önce filmin siyah beyaz olarak yeniden gösterime gireceğini de duyuruldu.

Godzilla Minus One, önceki hafta sonu ABD gişesinde 50 milyon dolar sınırını aşarak Kuzey Amerika'da gösterime giren en yüksek hasılatlı Japonca canlı aksiyon filmi olmayı başarmıştı. 

Kaiju, aynı zamanda tüm zamanların en yüksek hasılat yapan 5. İngilizce olmayan filmi oldu.

Godzilla Minus One, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 98 gibi mükemmele yakın bir puan aldı. İki saatlik filmin izleyici skoru da 98.


 

Bilimkurgunun oyuncu kadrosunda Ryunosuke Kamiki, Minami Hamabe, Yuki Yamada, Munetaka Aoki, Hidetaka Yoshioka, Sakura Ando ve Kuranosuke Sasaki yer alıyor. 

Meşhur serinin 70. yıldönümü

Yeni filmin gösterimi, 1954'te Toho Stüdyosu'nun Godzilla'sıyla başlayan meşhur canavar serisinin 70. yıldönümüne denk geliyor. 

ABD'li eleştirmenler, Yamazaki'nin projenin nispeten küçük bütçesinden elde ettiği olağanüstü görsel başarıdan övgüyle bahsediyor.

Sinema yazarları hikayenin dokunaklı yönüne de değinerek canavarın sosyal eleştiri için metafor olarak kullanımından etkilendiklerini dile getiriyor.

"Tutkulu yorumlar beni cesaretlendirdi"

Godzilla Minus One'ın yönetmeni, yazarı ve görsel efekt şefi Yamazaki, filmin ABD'deki başarısıyla ilgili konuşarak övgü dolu yorumlar için teşekkür etti:

Kuzey Amerika'daki muazzam tepkiler bizi heyecanlandırıyor. Sosyal medyada hayranların geri bildirimlerini okuyorum ve filmin kapsamlı bir analizine dayanan tutkulu yorumlar beni çok cesaretlendirdi. Bazı sinemalarda alkışların bile yükseldiğini duydum. Godzilla'mızı sıcak bir şekilde karşıladığınız için teşekkür ederim.

Independent Türkçe, ScreenRant, DigitalSpy

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.