Sylvester Stallone efsanevi filmini çekerken yaşadıklarını 47 yıl sonra açıkladı

Ünlü aktör, o dönemde bir sinema salonunda yer gösterici olarak çalışıyordu.

Sylvester Stallone, 1976 yapımı Rocky'nin sadece başrolünde yer almakla kalmamış, Balboa'nın hikayesini anlatan senaryoyu da kaleme almıştı.

Rocky'nin hem eleştirel hem de ticari başarısı, çok sayıda devam filminin ve Michael B. Jordan'ın Apollo Creed'in oğlunu canlandırdığı Creed serisinin önünü açmıştı.

"Kimse yapmak istemedi"

Gösterime girmesinden bu yana 47 yıl geçen Rocky, tüm zamanların en sevilen spor filmlerinden biri olmaya devam ediyor. 

Hollywood Reporter'a konuşan Stallone, Rocky'yi bir sinema salonunda yer gösterici olarak çalıştığı yıllarda yazdığını söyleyerek sürecin ilk aşamaları hakkında bilgi verdi.

"Yürekli ama neredeyse zihinsel engelli bir adam hakkında" yazdığını söyleyen İtalyan asıllı Amerikalı Stallone, Rocky'nin hikayesini neden anlatmak istediğini ve filmi çekmenin zorluklarını açıkladı. 

'Ben hiç büyük değilim, asla da olmayacağım. Harika dövüşçülerle dövüşüyorum. Ama sadece sonuna kadar götürme fırsatı istiyorum' diyen bir adam hakkında film yazmak istedim. Sadece bildiklerimi yazdım. Kimse bunu yapmak istemedi. Benim en iyi senaryomdu.

Sylvester Stallone dizide oynamayı sevmedi: "Film çekimleri bunun yanında tatil kalır!"
Rocky teknik olarak bir spor filmi olsa da yıllara meydan okumasını sağlayan şey boks değil. Eleştirmenlere göre Rocky'nin başarısı, kimsenin kazanma şansı vermediği bir adamın hikayesini anlatmasından kaynaklanıyor.

Başkalarının şüphelerine rağmen hayallerine ulaşmak için durmaksızın çalışan sıradan bir adamın, hiçbir şeyi yokken zenginliğe ulaşmasında zamansız bir çekicilik var. 

Şu anda 77 yaşında olan Stallone'nin başlangıçta karşılaştığı zorluklara rağmen Rocky, halen güçlü bir şekilde devam eden seriyle, ünlü ve etkileyici bir film olmaya devam ediyor.

Independent Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.