Beyaz Saray'ın Gazze politikasını protesto eden ABD'li yetkili istifa etti

IRNA Haber Ajansı'nın haber kaynakları ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Arapça sözcüsünün, Beyaz Saray'ın Gazze'ye yönelik politikalarını protesto etmek için istifa ettiğini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Arapça Sözcüsü Hale Ghareit, Başkan Joe Biden hükümetinin Gazze'ye yönelik politikalarını protesto etmek amacıyla görevinden istifa etti.

Gharit, LinkedIn sayfasında yaptığı paylaşımda "Amerika'nın Gazze'ye yönelik politikasını protesto etmek için 18 yıllık seçkin hizmetimin ardından 18 Nisan 2024'te istifa ettim."ifadelerini kullandı.

Daha önce de  üç Amerikalı yetkili, Amerika'nın Gazze savaşında Siyonist rejime verdiği desteği protesto etmek amacıyla istifa etmişti.

Aynı şekilde, ABD Demokrasi, İnsan Hakları ve Çalışma Bürosu Dış İlişkiler Sorumlusu Anil Shilin ve ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Askeri İşler Başkanı Josh Paul, Gazze'ye karşı savaşı ve ülkelerinin Siyonist rejime silah yardımını  protesto etmek amacıyla istifa etti.

Ayrıca, geçen Ocak ayında, ABD Başkanı'nın Eğitim Bakanlığı'ndaki özel yardımcısı Tarık Habaş, Siyonist rejimin masum Filistin halkına karşı işlediği suçları protesto etmek için istifa etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.