ABD'de Türk öğrenci Mükemmellik Ödülü'ne lâyık görüldü

ABD'nin Florida Eyalet Üniversitesinde doktora eğitimi alan MEB Burslusu öğrenci Sena Karataş Öztürk, Kahramanmaraş depremlerini konu aldığı "Yıkım" isimli eseriyle birincilik elde etti. Görsel Sanatlarda Mükemmellik ve Başarı ödülüne layık görülen Öztürk, ödülden elde ettiği parayı depremzedelere bağışlayacağını aktardı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) burslusu olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) doktora yapan Türk öğrenci Sena Karataş Öztürk, yağlı boya tablosuyla 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri'nden etkilenen depremzedelere yardım eli uzatacak. 

ABD'DE TÜRK ÖĞRENCİYE MÜKEMMELLİK VE BAŞARI ÖDÜLÜ

Öztürk, Florida Eyalet Üniversitesinde düzenlenen yarışmada, resmettiği yağlı boya çalışmasıyla birincilik elde etti. Sanat Eğitimi Bölümünde doktorasına devam eden Öztürk, Kahramanmaraş Depremleri'ni konu alarak "Devastation (Yıkım)" olarak isimlendirdiği çalışmasıyla "Görsel Sanatlarda Mükemmellik ve Başarı" ödülüne layık görüldü. Öztürk, ödülünü Üniversite Dekanı Mark Riley ve Üniversite Öğretim Üyesi Sanatçı, Prof. Dr. Carrie Ann Baade'den aldı.

Anadolu Ajansına (AA) konuşan Öztürk, tablosunda Kahramanmaraş depremlerindeki yıkımı resmettiğini belirttiği açıklamasında, "Depreminin ikinci günü, içimi daraltan duygularla televizyon karşısında çaresiz beklerken, sanatçı hassasiyetimle bir anda 'Yıkım' eserimi çizmeye başladım" dedi.

Tabloul unei doctorande din Türkiye desemnat câștigător în SUA

ÖDÜLDEN ELDE ETTİĞİ PARAYI DEPREMZEDELERE BAĞIŞLAYACAK

Eşinin Kahramanmaraşlı olduğunu ve deprem sonrasında yakın derecedeki akrabalarından kayıplar olduğunu ve bundan üzüntü duyduğunu aktaran Öztürk, bu durumun kendisini çalışmaya ittiğini söyledi. Öztürk, ödülden elde ettiği 500 doları (yaklaşık 16 bin TL) depremzedelere bağışlayacağını dile getirdi. 

MEB New York Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Şamil Öçal ise yaptığı değerlendirmede, "Burslu bir öğrencimizin böylesine prestijli bir ödülü ikinci defa alıyor olmasının yanında, işlediği konu ve ödülünü bağışlama kararı da sahip olduğu millî ve insanî hassasiyetleri ortaya koyması bakımından, bizi ayrıca memnun etti" ifadelerini kullandı. 

6 ŞUBAT KAHRMANMARAŞ DEPREMLERİ

Merkez üssü Pazarcık olan deprem, 6 Şubat 2023'te saat 04.17'de meydana geldi. 7.7 büyüklüğündeki deprem Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Adana, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Osmaniye, Diyarbakır, Elazığ ve Kilis olmak üzere 11 ili etkiledi. Henüz depremin acı sarsıntısını yüreklerinde yaşayan vatandaşlar, 13.24'te merkez üssü Elbistan olan ikinci bir depreme yakalandı. Depremin şiddeti bu kez 7.6 büyüklüğünde ölçüldü. Evlerine yeniden giren vatandaşlar burada depreme yakalanarak enkaz altında kaldı. 

Yüzeye 7 km yakınlık, 30 katrilyon enerji yoğunluğu: Kahramanmaraş Depremi -

50 BİNİN ÜZERİNDE CAN KAYBI

Depremin ardından 4. seviye alarm verildi ve uluslararası yardım çağrısı yapıldı. Başta Türk devletleri; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) olmak üzere Ukrayna, Bosna Hersek, Bulgaristan, Arnavutluk, Romanya, Almanya, Fransa, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Japonya gibi toplamda 93 ülkeden destek geldi.

Kahramanmaraş'ta 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha - Son Dakika Türkiye  Haberleri | NTV Haber

Arama kurtarma çalışmaları için ekip gönderen ülkelerin yanı sıra Kırım Tatar diaporası ile Uygur Türklerinin Türkiye'deki diasporası çokça kıyafet ve yiyecek gibi insanî yardımlar için seferber oldu.

Resmî verilere göre 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti, 107 bin 213 kişi yaralandı. Türkiye'de 7 gün olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi ve Türkiye'nin dört bir yanından deprem için yardım kampanyaları başlatıldı.

Deprem şehitleri, arife gününde ziyaret edildi - Internet Haber

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.