Ridley Scott yeni filmiyle Gladyatör'e rakip olacak

Fransız İmparator Napolyon'un hayatının anlatıldığı film, seyircinin karşısına destansı savaş sahneleriyle çıkmaya hazırlanıyor.

Yönetmen Ridley Scott, seyirciyle buluşmaya hazırlanan Napolyon’un (Napoleon) çekim sürecinin anlatıldığı son fragmanda, yeni filminde de en az Gladyatör’deki kadar destansı savaş sahnelerinin yer aldığını söyledi.

Cennetin Krallığı (Kingdom of Heaven), Gladyatör (Gladiator), Tanrılar ve Krallar (Exodus: Gods and Kings) gibi ünlü yapımların yönetmen koltuğunda oturan Scott, yeni filminde Fransız İmparator Napolyon Bonapart’ın hayatı, kariyeri ve askeri başarılarını perdeye taşıyor.

Joaquin Phoenix’in Fransız imparatorunu canlandırdığı filmin perde arkasının anlatıldığı son fragmanda Scott, savaş sahnelerinin nasıl çekildiğini anlattı.


"Napolyon gibi düşünmeye başladım"

avaş filmi çekerken tüm ögelerin sayısının da arttığını vurgulayan Scott, şöyle örnek verdi:

Bir sahne için 300 adamım, 100 atım ve 11 kameram vardı

Filmin çekimleri sırasında “Napolyon gibi düşünmeye başladım” diyen Scott, çoğu Birleşik Krallık’ın farklı bölgelerinde çekilen savaş sahneleriyle ilgili şunları söyledi:

Bu harika, çünkü gerçek olan bir şeyi yeniden inşaa ediyorsunuz.

En İyi Film Oscarlı Gladyatör, Russell Crowe’un hayat verdiği Romalı general Maximus Decimus Meridius’un ordusunun Germania’daki Barbar topluluğuna karşı hücumuyla başlıyor ve filmin geri kalanında da bir dizi dövüş sahnesi yer alıyor.

Napolyon’daysa Gladyatör’e kıyasla daha büyük ölçekli savaş sahneleri yer alacak gibi görünüyor.

Napolyon komutasındaki Fransız ordusunun Rusya’ya seferini tasvir eden görüntüler, savaş sahnelerinin ölçeğine dair bilgi veriyor.

"Üç İmparator Savaşı" olarak da bilinen ve Napolyon’un zaferiyle sonuçlanan Austerlitz Muharebesi de filmin tanıtımlarında büyük yer kapladı.

Napolyon’un, geri çekilen Rus askerlerinin üzerinde durduğu buzu top atışlarıyla kırdığı meşhur saldırının da gösterildiği fragman, filmin şimdiden destansı büyüklükte olacağına dair işaretler taşıyor.


Independent Türkçe, ColliderScreenrant

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.