Türkiye Yüzyılında ve Türk Dünyasında Eğitimde Dönüşüm Çalıştayı yapıldı

İstanbul Topkapı Üniversitesinde Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi ve Bulgaristan Türkleri Derneğinin desteğiyle düzenlenen Türkiye Yüzyılında ve Türk Dünyasında Eğitimde Dönüşüm Çalıştayı gerçekleştirildi.

KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu T.C Genel Koordinatörü Dr Elvin Abdurahmanlı “Azerbaycan Türklerinin Türk Dünyası Eğitimine Entegrasyonu” isimli sunumu çalıştaya katılan Akademisyenler, Siyasetçilere ve gençlere sunmuş ve bildiriyle konuşmasını tamamladı.

Tüm Amiral Doç. Dr. Cihat Yaycı moderatörlüğünde gerçekleşen çalıştayda Abdurahmanlı, Azerbaycan'daki okuma yazma oranının bölgedeki diğer devletlerden daha fazla olduğu ve 1918 yılında kadına seçme seçilme hakkını tanıyan ilk devlet olduğunu vurguladı; gençlerin eğitime kazandırılmasında Azerbaycan devletinin eğitime yönelik proje ve desteklerinden bahsetti.  Azerbaycan Cumhuriyetinin Eğitime entegrasyon sürecisinin Türk Devletleri teşkilatındaki üst düzey rolü ve faaliyet alanlarını açıkladı.

Yaycı -, Azerbaycan, Türkiye ve diğer Türk Devletlerinin kuruluşundan günümüze kadar süre içerisindeki eğitim öğretim ve ortak alfabe konusundaki adımlarının Türk dünyası devletleri tarafından da takdirle karşılandığını da belirtti.

Orta-Doğu Araştırmalar Platformu Direktörü Dr. Ali Semin, Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Tütüncü, Kazakistan Devlet Üniversitesi Öğr.Gör. Prof. Dr. Aynur Nağıyeva, Batı Trakya Türkleri Platformu Sorumlusu Mustafa Soytürk’ün sunumlarının ardından, çalıştay sonuç bildirisiyle tamamlandı.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.