Türkiye ve Ukrayna, 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' müzakere metni üzerinde anlaştılar

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye-Ukrayna Sosyal Güvenlik Anlaşması İkinci Tur Müzakereleri tamamlandı. Türkiye ve Ukrayna heyetleri arasında üç gün süren müzakerelerin ardından Ukrayna ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki taslak sosyal güvenlik anlaşmasının metni üzerinde tam anlaşma sağlandı.

Ukrayna ile Türkiye Cumhuriyeti arasında Sosyal Güvenlik Anlaşmasının imzalanmasına ilişkin ikinci tur görüşmeleri 12-14 Ocak tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi. SGK Başkanlık Binası Neşet Ertaş Toplantı Salonu’nda video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda her iki ülkenin sosyal güvenlik sistemleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulunularak, imzalanacak olan sosyal güvenlik sözleşmesinin ayrıntıları konuşuldu. Müzakerelerin ikinci tur görüşmeleri ise 14 Ocak’ta sonlandırıldı. Türkiye ve Ukrayna heyetleri arasında üç gün süren müzakerelerin ardından Ukrayna ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki taslak Sosyal Güvenlik Anlaşması metni üzerinde tam anlaşma sağlandı.

HER İKİ ÜLKE İÇİN ÖNEMLİ ANLAŞMAYI İMZALAMA FIRSATI

Ukrinform’da bugün yer alan habere göre Ukrayna Sosyal Politika Bakan Yardımcısı Vitaliy Muzıçenko (Vitaliy Muzychenko), “Sosyal güvenlik anlaşmasının imzalanmasına yönelik Ukrayna-Türkiye müzakerelerinin ikinci turu verimli ve yapıcıydı. Üç günlük çalışmanın sonucunda, taslak Sosyal Güvenlik Anlaşması metninin uyumlaştırılmasıydı ve bu da bize gelecekte her iki ülke için de bu önemli belgeyi imzalama fırsatı veriyor.” dedi.

Muzıçenko, yetkililerin karşı karşıya olduğu temel görevlerin vatandaşların refahı, emeklilik hakkı ve sosyal güvenlik dahil olmak üzere temel haklarına yönelik ek güvencelerin oluşturulması olduğunu belirtti.

İKİNCİ ADIM İSE İKİLİ İDARİ ANLAŞMANIN HAZIRLANMASI OLACAK

Muzıçenko, bir sonraki adımın, Ukrayna-Türkiye Sosyal Güvenlik Anlaşması hükümlerinin etkili bir şekilde uygulanması ve uygulanması için pratik bir mekanizma sağlayacak ikili bir idari anlaşmanın hazırlanması olacağını kaydetti. Muzıçenko, yakın gelecekte Ukrayna tarafının bir anlaşma taslağı hazırlayarak Türk tarafıyla istişarelere başlayacağını bildirdi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.