Sabancı Vakfı'na Üç Ödül Birden

BURSA ARENA / haber Merkezi

Sabancı Vakfı, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği tarafından bu yıl 19.’su gerçekleştirilen Altın Pusula Ödülleri’nde iki farklı kategoride ödül alırken, Kadın Dostu Markalar Dijital Platformu tarafından bu yıl ilk kez verilen “Kadın Dostu Markalar 2021 Farkındalık Ödülü”nün de sahibi oldu.

Sabancı Vakfı, başarılı halkla ilişkiler çalışmalarını ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla Türkiye Halkla İlişkiler Derneği tarafından verilen 19. Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri’nde, 2009 yılından bu yana desteklediği Türkiye Gençlik ve Filarmoni Orkestrası ile Sponsorluk İletişimi Kültür-Sanat Kategorisi Ödülü ve 11. Sabancı Vakfı Filantropi Semineri ile Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Sabancı Vakfı ayrıca, Kadın Dostu Markalar Dijital Platformu’nun kadının toplumdaki konumunu ve gücünü destekleyen markaların çalışmalarının değerlendirdiği Farkındalık Ödülleri’nde ödül almaya hak kazanan 50 markadan biri oldu. Sabancı Vakfı, OECD’nin yayınladığı rapora göre, kadın alanındaki çalışmalarıyla dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğini odağına alan ilk 7 vakıf arasında yer alıyor.

Sabancı Vakfı’ndan Genç Müzisyenlere Destek

Sabancı Vakfı’nın kurulmasına öncülük ettiği ve ana destekçisi olduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), Şef Cem Mansur yönetiminde çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’nin en dinamik orkestrası olma özelliğini taşıyan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, genç müzisyenlerin profesyonellik kazanmadan önce orkestra deneyimi kazanmaları yanında, yurt içi ve yurt dışı festivallerde konser verme ve orkestralar arası değişim programlarından yararlanma gibi fırsatlar sunuyor. 2009 yılında kurulan TUGFO, her yıl ülkenin tüm konservatuvarlarında yapılan yetenek sınavlarıyla seçilen yaklaşık 100 genç müzisyenin bir araya gelmesiyle oluşuyor ve Avrupa’nın seçkin festival ve konser dizilerine konuk oluyor.

Sabancı Vakfı Filantropi Semineri “Engelsiz Yaşam Teknolojileri” Tanıtıldı

Sabancı Vakfı’nın 2007 yılından bu yana sivil toplum alanındaki yeni yaklaşımları tartışmak amacıyla düzenlediği Filantropi Semineri, 2019 yılında “Engelsiz Yaşam Teknolojileri – Eğitim ile Güçlenme” başlığıyla gerçekleşti. Sivil toplum, özel sektör ve kamu temsilcilerini uluslararası uzmanlarla buluşturan Filantropi Semineri’nin ana konuşmacısı engellilik ve kapsayıcılık alanındaki çalışmalarıyla alternatif Nobel Ödülü olarak görülen Right Livelihood Ödülü (2017) ve The Spirit of Helen Keller Ödülü (2018) sahibi Yetnebersh Nigussie oldu.

12. yılında yeni teknoloji ve inovasyonların engelli bireylerin eğitimine katkısının tartışıldığı seminerde “Eğitim, engelli gençlerin bağımsız yaşamında nasıl bir rol oynuyor?” ve “Genç engelli bireylerin öz savunuculuk çalışmaları engellilik alanını nasıl dönüştürüyor?" gibi sorulara yanıt arandı. Seminerde, kapsayıcı performansların yanı sıra Türkiye ve yurt dışından engelli bireylerin eğitim hayatını kolaylaştıran pek çok teknolojik ürün ve model de katılımcılarla paylaşıldı.

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.