İstanbul Barosu’na ilk kadın başkan: Filiz Saraç

İstanbul Barosu Genel Kurulu'nda bugün 9 aday yarıştı. Saat 17.00'de oy verme işleminin bitmesiyle oyların yüzde 100’ü sayıldı. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Filiz Saraç seçimi kazanarak İstanbul Barosu’nun yeni başkanı oldu.

Türkiye’nin en büyük barosu olan İstanbul Barosu başkanlık seçimleri bugün sabah 09.00’da Haliç Kongre Merkezi'nde başladı. 144 sandığın kurulduğu seçimde her sandıkta 3 avukat görevlendirilirken saat 12.25’e kadar 15 bine yakın avukatın oy kullandığı öğrenildi.

Sandıklar açıldı

9 adayın yarıştığı seçimde sandıklar 17.00 itibarıyla kapandı ve sayımlara geçildi. Oyların yüzde 100’ü sayıldı. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Filiz Saraç seçimi kazanarak İstanbul Barosu’nun yeni başkanı oldu. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketinden Hasan Kılıç seçimi ikinci olarak tamamladı.

Böylece Saraç, 144 yıllık bir geçmişe sahip İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı oldu.

Filiz Saraç'tan 'Atatürk' vurgusu!

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Filiz Saraç, ilk yaptığı değerlendirmede, "Bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. İstanbul Barosu 144 yıllık tarihiyle hak mücadelesinin simgesidir. Cumhuriyetin yüzüncü yılına girerken 144 yıllık baromuzun ilk kadın başkanı olmanın gururunu yaşatan baromuza teşekkür ediyorum. Atatürk ve Cumhuriyet'in kazanımları sayesinde bu onuru yaşıyor ve huzurunda saygıyla eğiliyorum" dedi.

Sedat Peker'e de oy çıktı

İstanbul Barosu seçimlerinde sandıklardan Sedat Peker’e de oy çıktı. 56 kişi başkanlık İçin aday isimlerin üstünü çizerek, “Oyumuz reis Sedat Peker’e” yazdı.

whatsapp-image-2022-10-23-at-13-04-04.jpeg

Halk Tv'nin haberinde yer aldığı gibi adaylar ve grupları ise şöyle:

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Filiz Saraç, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi'nden Hasan Kılıç, Avukat Hakları Grubu'ndan Gökhan Ahi, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan Hakan Çatak, Bağımsız Avukatlar Grubu'ndan Gülden Sönmez, Önce Avukat Grubu'ndan Elif Görgülü, Genç Hukuk Hareketi Grubu'ndan Türkan Kara, İstanbul Avukatlar Birliği'nden Metin Uracin ve Avukat Mert Er Karagülle başkan olmak için yarışıyor.

Ne olmuştu?

Dünkü toplantıya Gezi damgasını vurmuştu. Beyoğlu 1. İlçe Seçim Kurulu, Gezi davasında 18 yıl hapse çarptırılan tutuklu avukat Can Atalay’ın “oy kullanabileceğine” karar vermesine rağmen Atalay, cezaevinden seçime getirilmemişti. Genel Kurul’un yapıldığı salona, Atalay’ın fotoğrafının da olduğu “Geziyi savunuyoruz” yazılı pankart asılmıştı.

Son kez İstanbul Barosu Başkanı olarak konuşma yapan Mehmet Durakoğlu Gezi direnişine vurgu yaparak meslektaşı Can Atalay’ı andı. “Can bizim adımıza Silivri’de yatıyor” diyen Durakoğlu, “Bu davada verilen kararlar ile bizler cezalandırılıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.