İstanbul 2 Nolu Baro kuruluşu için yasal süreç başlatıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İstanbul 2 Nolu Baro’nun kurulması için Türkiye Barolar Birliği’ne müracaat edilerek, üye olunması için elektronik imza süreci başlatıldı.

7249 Sayılı "Avukatlık Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında İstanbul 2 Nolu Baro’nun kurulması için Türkiye Barolar Birliği’ne müracaat edilerek, üye olunması için elektronik imza sürecine başlanıldı.

Konuyla ilgilenen avukatlar, İstanbul 2 Nolu Baro’nun kurulması sürecinde gelinen son aşamayı Cevizlibağ’daki bir otelde düzenledikleri basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştılar. Toplantıya aralarında yeni baronun kurucu üyeleri olan avukatlar Şengül Karslı, Necati Ceylan, Niyazi Paksoy ve Cavit Tatlı’nın da bulunduğu çok sayıda avukat katıldı.

BNCMedya'nın haberine göre, toplantıda açıklama yapan avukat Şengül Karslı, Kurucular Kurulu olarak İstanbul’da yeni bir baro kurmak için çalışmalarını başlattıklarını, Türkiye Barolar Birliği’ne müracaatlarını yaptıklarını ve elektronik ortamda oy kullanabilmek için Ulusal Hukuk Ağı Projesi (UHAP) kapsamında oy kullanma sürecinin bugün itibariyle başladığını duyurdu.

Kurucular Kurulu üyesi olan avukat Necati Ceylan da, 11 Temmuz 2020’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ve 20 Temmuz’da 7249 sayılı kanunla 1136 sayılı avukatlık adlı kanunda yapılan değişiklik sonucu İstanbul’da yeni bir baro kurulması çalışmalarına başlanıldığını söyledi.

Avukat Ceylan, İstanbul Barosu’nda yıllardır yapılan seçimlerde seçilme hakları bakımından sistemin getirdiği temsil edilememezlik çıkmazının bu yasa ile aşıldığını ifade ederek, "Baro özgürleştirilmiştir. Kuruluşumuz yenidir. Kuruluşumuzun özünü temsil eden insan hak ve adalet kavramlarının tarihi, insanlık tarihi kadar eskidir. İnsan olduğu her yerde haklar, hakların olduğu her yerde ihlaller, ihlallerin olduğu her yerde adalet arayışı hep varolmuştur. Adalet mülkün temelidir diyen eşsiz bir medeniyetin mensupları olmak iftihar vesilemizdir." dedi.Yargılama faaliyetinin üç erkinden birinin "savunma" olduğunu dile getiren avukat Ceylan, şunları ifade etti:

"Avukat, savunmayı serbestçe temsil eder, avukatın icra ettiği meslek, savunma ve hak arama hürriyetlerinin gereklerini yerine getirmek amacıyla icra edilen bir meslektir. Savunma olmazsa yargılama olmaz. Savunmaya gereken önem verilmezse yargılama adil olmaz. Yargılamanın adil olmadığı bir yerde hukuk devletinden söz edemeyiz. Bu gerçekler ışığında yargılama, savunma ve adaletin doğru tecellisi için en büyük görev barolara düşmektedir. Bu Sorumluluğu yerine getirebilmek açısından Hukukun Üstünlüğü Platformu’nu oluşturan paydaşlar, Tüm Hukukçular Derneği, Hukukçu Hanımlar Derneği, Türk Hukuk Enstitüsü İstanbul Şubesi, Yeryüzü Avukatları Derneği, Demokrat Hukukçular Derneği, Hukukun Üstünlüğü Derneği, Yeryüzü Adalet ve İnsan Hakları Derneği, Hukukçular Derneği ve meslektaşlarımız olarak ortak iradelerimiz ile 2 Nolu Baro adı altında yeni baromuzun kuruluşuna karar vermiş bulunmaktayız."

Anahtar Kelimeler:
İstanbul 2 Nolu Baro
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.