Gazeteci-Yazar Buluz; "Rusya ile anlaşmada pyd/ypg ile mücadeleden söz edilmiyor !.."
BURSA ARENA / Haber Merkezi

Gazetemiz köşe yazarlarından usta gazeteci - yazar Necdet BULUZ bu haftasonu için kaleme aldığı makalesinde; Türkiye ve Rusya arasında Suriye ile ilgili olarak yapılan anlaşmada PYD/YPG gibi diğer terör örgütlerinden bahsedilmediğine dikkat çekerek;

"Dikkat edilecek olursa anlaşmada İŞİD, el Nusra, PKK gibi terör unsurları ile birlikte mücadele edileceğine vurgu yapılırken, İran destekli Hizbullah, Şii ve Amerika’nın desteklediği PYD/YPG gibi gruplarla mücadeleden söz edilmiyor? Körfez ülkeleri, başta Suudi Arabistan ve Katar Hizbullah ve Şii gruplardan son derece rahatsız ve bu konuda özellikle Suriye’den İran’ın elini çekmesini istiyor. Böyle bir durum karşısında Suudi Arabistan, Katar ve diğer Körfez ülkelerinin bakış açısında bir değişiklik olmayacak mı? Kaldı ki, Moskova’daki üşlü zirveye Suudi Arabistan da davet edilmemişti. El Bab, IŞİD’tan alınmak istenirken, bir yandan da terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG’nin o bölgeye hakim olmasının engellenmesi hedefleniyor. Bugün için bölge IŞİD’den temizlense bile sonrası daha önemli değil mi?.."  şeklinde sorgulanması gereken önemli bir noktaya dikkat çekti..

Aslında ortadoğu konusunda Rusya'nın daha önce Amerika ile de anlaştığına da değinen NECDET BULUZ'UN BU YAZISININ TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN; AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ..  


OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> http://www.bursaarena.com.tr/kafalardaki-sorular-makale,392.html

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.