Demokratik Azerbaycan'ın Kuruluşunun 105. Yıldönümü Konferansı

Demokratik Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Kuruluşunun 105. yıl dönümü ve merhum Haydar Aliyev'in 100. Yılında anılması temalı bir konferans gerçekleştirildi.

KİAMP- Bünyesindeki Karabağ Azerbaycandır Koordine Etme Derneği tarafından TEDEV (Türk Edebiyat Vakfı) salonunda gerçekleştirilen konferansa, TEDEV Başkanı Serhat KABAKLI, Emekli Tümamiral Cihat YAYCI Paşa ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Dr Hakn YURDAKUL ile  Milli Güvenlik ve Terörizm Uzmanı Dış Operasyonlar Daire Başkanı Dr Erdal ALACA da iştirak ettiler.

Programın panel konuşması KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Türkiye Cumhuriyeti Genel Koordinatörü Dr Elvin ABDURAHMANLI taraftarından gerçekleştirildi.

Cihat Yaycı Paşa yaptığı konuşmada, Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin ebedi olduğu ve yıllardır değişmeyen tek gerçekliğin Türkün Türkten başka dostu olmadığı, bu birliğin İkinci Karabağ savaşında gösterildiği gibi konulara değindi.

Dr Hakan Yurdakul, Türkiye ve Azerbaycan'ın gerek askeri ve turizm gerekse de ekonomik alanda birbirine en yakın ülkeler olduğu, gelecekte Zengezur koridorunun açılmasıyla ekonomik alanında Türkiye ve Azerbaycan'ın bölgedeki büyük ekonomik güç olacağını ifade etti.  

Dr Elvin Abdurahmanlı da, günümüzdeki Azerbaycan'ın, 1918 yılında kurulan ve 23 ay ayakta kalmayı başaran Demokratik Azerbaycan Cumhuriyeti'nin varisi ve devamı olduğundan bahsederek, açılacak olan Zengezur koridorunun Azerbaycan-Türkiye ve Türk dünyası için önemli bir stratejik koridor olacağını vurguladı.  

Konferans sonunda gençlerin ve katılımcıların soru ve cevaplarının ardından plaket takdimi de yapıldı.   

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.