Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ukrayna sınırında hareketlilik yorumu ve Kırım Türkleri vurgusu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İş birliği Teşkilatı’nın 15’inci zirvesi için gittiği Türkmenistan’dan dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan; “Biz özellikle başta Kırım Türkleri ile alakalı yaklaşım olmak kaydıyla, bölgede bir barışın egemen olmasından yanayız.” diye kaydetti.

Türkmenistan’dan dönüş yolunda bugün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna sınırlarındaki 100 bin Rus askerinin varlığını ve Kırım Tatarları meselesini de değerlendirdi. Rusya’nın Ukrayna sınırında son dönemde gerçekleştirmiş olduğu askeri hareketlilikle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgede barışın sağlanmasını arzu ettiklerini ifade etti. Başta Kırım Tatarları ile alakalı endişelerini dile getiriğini söyleyen Erdoğan, sorunun çözümü için görüşmeye dahil olma arzusunda bulunduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

“Burada bizim tavrımız belli. Biz özellikle başta Kırım Türkleri ile alakalı yaklaşım olmak kaydıyla, bölgede bir barışın egemen olmasından yanayız. Dost Rusya’yla ve özellikle Sayın Putin’le bu tür konuları bu şekilde müteaddit defalar görüştük, görüşüyoruz. Temennimiz odur ki bu bölge savaşın egemen olduğu bir bölge olmasın. Bu bölge barışın hakim olduğu bir bölge olarak geleceğe yürüsün. Bu konudaki tavrın olumlu istikamette gelişmesi arzumuzdur. Bununla ilgili arabuluculuk olur, kendileriyle bu konuyu görüşmek olur, gerek Ukrayna’yla gerek Sayın Putin’le bu görüşmeleri geliştirerek inşallah bunun çözümünde bizim de bir payımızın olmasını isteriz.”

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.