Çavuşoğlu'ndan Suriye operasyonu açıklaması: "Özellikle Rusya ve ABD'nin Türkiye'ye bir şey söyleme hakkı yok. Önce sözlerini tutsunlar."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu özel bir televizyon programında İsveç ve Finlandiya ile ilgili önemli açıklamada bulundu.

Gündemdeki İsveç ve Findandiya'nın NATO üyelik sürecini değerlendiren Çavuşoğlu 'Esas veto şimdi başlıyor' dedi ve olası Suriye operasyonuna ilişkin olarak da "Özellikle Rusya ve ABD'nin Türkiye'ye bir şey söyleme hakkı yok. Önce sözlerini tutsunlar." şeklinde uyarıda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle devam ett;

"Bu iki ülke NATO'ya üye olmaya karar verdikten sonra Berlin'de bu gündeme geldi. Neden bu iki ülkenin üyeliğine karşı çıktığımızı anlattık. Bizim iki ülke ile başka bir sorunumuz yok. YPG/PKK ve ambargonun düzeltilmesini istedik. biz sözlü olarak dile getirirken yazılı olarak da endişe ve beklentilerimizi ilettik. Bu süreçten NATO'nun da bir belgesi oldu. Biz bu taslağı da müzakere için yeterli bulmadık ve kendi taslağımızı da sunduk. Bu müzakere süreci devam etti. En son görüşmede de bu iki ülke bizim birçok talebimizi kabul etti fakat birkaç maddede görüş ayrılığı devam etti. Bunlar PKK/PYD FETÖ ve savunma sanayideki ambargo kalmıştı. Madrid'de Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin kırmızı çizgilerini iletti. ve en nihayetinde taleplerimizi kabul ettiler.

Biz şartlarımızı koyduk, kabul ederken mutabakat zaptını imzalarız demiştik. Kendine güvenen bir heyet olarak masaya oturduk beklentilerimizi sıraladık. Kısaca özetlemek gerekirse biz endişelerimizin giderilmesini talep ettik en nihayetinde tüm taleplerimiz metne girdi."

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.