UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon Eintracht Frankfurt!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

UEFA Avrupa Ligi finalinde normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten maçta penaltılarda Rangers'ı 5-4 yenen Eintracht Frankfurt şampiyon oldu.

UEFA Avrupa Ligi finalinde rakiplerini eleyen Eintracht Frankfurt ve Rangers, Sevilla'nın Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu'nda kozlarını paylaştı.

Alman temsilcisi maça Trapp, Tuta, Toure, N'Dicka, Sow, Rode, Knauff, Kostic, Lindstrom, Kamada, Borre 11'i ile başladı.

İskoç ekibi ise McGregor, Tavernier, Goldson, Bassey, Barisic, Jack, Lundstram, Kent, Wright, Kamara, Aribo 11'i ile sahada yer aldı.

Rangers'ta takımın önemli golcülerinden Alfredo Morelos ve Ianis Hagi sakatlıkları nedeniyle maç kadrosunda yer almadı.

Ntvspor'un haberine göre, İlk yarıda Eintracht Frankfurt oyunun kontrolünü elinde tutan taraf oldu. Kırmızı-Beyazlılar sık sık ceza sahası dışından bulduğu şutlarla rakip kaleyi yokladı. Rangers ise ilk yarı boyunca kontratak fırsatı kollayan taraf oldu. 

⚽ SESSİZLİK BOZULDU | Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona ererken ikinci yarıda hareketlilikler yaşandı. Frankfurt kalecisi Kevin Trapp'in ileriye vurduğu topta Rangers'lı oyuncular topun kontrolünü sağladı. Rangers'ın Nijeryalı santrforu Joe Aribo rakiplerini çalımladı ve ceza sahası çizgisinin biraz içerisinden çektiği şutla takımını 57'de öne geçirdi. Bu gol ayrıca Aribo'nun bu sezonki Avrupa maçlarında ilk golü oldu.

⚽ CEVAP GECİKMEDİ | Frankfurt, Rangers'ın golünden sonra sarsılsa da kısa sürede toparlandı ve oyunun çoğunda olduğu gibi ataklarına devam etti. 67'de Kamada ile bir pozisyondan yararlanamayan Frankfurt 69'da skoru eşitledi. Sol kanattan Kostic'in ceza sahasına yaptığı ortada Borre rakip savunma oyuncularının arasından topu ağlarla buluşturdu.

Karşılaşmanın normal süresi 1-1 sona erince 30 dakikalık uzatma devresi oynandı. Rangers ve Frankfurt uzatmada da eşitliği bozamadı ve mücadele penaltılara uzadı.

Penaltılarda rakibine üstünlük sağlayan Frankfurt kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.