Zafer Günü, Piyano Resitali ile kutlandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İstanbul Rumeli Üniversitesi tarafından organize edilen İkinci Karabağ Savaşı Zafer Gününe özel ‘Zafer Günü Piyano Resitali’ dün akşam gerçekleşti. Resitale, Azerbaycan Devlet Sanatçıları İslam Manafov ve Turan Manafzade katıldı. ‘’Çırpınırdı Karadeniz, Nazende Sevdiğim ve Çanakkale Türküsünün’ de çalındığı gecede sevinç ve duygu dolu anlar yaşandı.

Ermenistan’ın 30 yıllık işgaline Azerbaycan’ın 8 Kasım 2020’de son vermesinin birinci yıl dönümünde İstanbul Rumeli Üniversitesi Haliç Uygulama ve Araştırma Yerleşkesinde Azerbaycan Devlet Sanatçıları, Orkestra Şefi, Piyanist ve Besteci Turan MANAFZADE ve İslam Manafov unutulmaz bir piyano resitali gerçekleştirdi. Geceye, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, Belediye Başkan Yrd. Halis Yeşilbaş, Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Nazlı Hilal Balcı ve çok sayıda protokol davetlisi katıldı.

BİZ İKİ KARDEŞ ÜLKEYİZ

Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hazım Tamer Dodurka, “Azerbaycan bizim için tek millet, iki devlettir. Biz iki kardeş ülkeyiz. Onların zaferi, bizim de zaferimizdir. Bu yüzden biz de sanatsal faaliyetle bu sevince ortak olmak istedik. Çünkü savaş bitse de dış politikada rekabet bitmiyor. Şekil değiştiriyor ama maalesef sürüyor. Kültürel faaliyetlere, kamusal diplomasiye, kültürel diplomasiye olan yumuşak gücün en önemli unsurlarından bir tanesi sanattır. Biz de Azerbaycanlı sanatçılarımızı birer kültürel diplomasi elçisi olarak gördük ve davet ettik. Buradan Azerbaycan halkının bugününü, Türk dünyasının bugününü kutluyorum. Azerbaycan halkının savaşta vermiş olduğu şehitleri saygıyla anıyorum’’ diye konuştu.

HER ZAMAN OMUZ OMUZA

Davetleri için üniversiteye teşekkürlerini sunan sanatçı İslam Manafov, Karabağ Savaşı’nın zaferle bitmesinin mükemmel olduğunu söyledi. Sonuç olarak da böyle bir zafer beklediklerini belirten Manafov, “Türk milletine de bu mücadelede yanımızda olduğu için minnettarız. Her zaman omuz omuzaydık. Ve öyle olmaya da devam edeceğiz. Türk dünyasının zaferini gönülden kutluyorum. Bize destek olan tüm devletlere de buradan teşekkür ediyorum” dedi.

“EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ: TÜRKİYE”

Sanatçı Turan Manafzade ise şunları söyledi: “Her zaman da tüm savaşlarda tek millet, iki devlet olan halklarımız zaten omuz omuza savaşmıştır. Karabağ Savaşı'nda da Azerbaycan'ın en büyük destekçisi, kardeşi, abisi, Türkiye'mizdir. Türkiye'ye, halkına, medyasına, yöneticilerine, yönetimine ve hükümetine tamamıyla her alanda Azerbaycan'ın yanında olarak destek oldukları için teşekkür ediyorum. Elbette bu tarz savaşların bir daha yaşanmaması, bu insanlığa karşı haksızlıklar bir daha yaşanmaması taraftarıyız. Bizler de ve her zaman sanatımızla sadece Azerbaycan’ değil, Türkiye'yi de tüm dünyada temsil etmeye çalışıyoruz. Tüm dünyaya barış mesajları vermeye çalışıyoruz. Savaşları protesto etmeye çalışıyoruz. Atatürk, ‘Azerbaycan'ın kederi, bizim kederimiz, Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimizdir’ dedi. 10 Kasım, yüce Atatürk'ü anma gününde de Ata'mızı minnetle anıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.