İstanbullular toplu ulaşıma gelen zamma tepkili

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı sonrasında İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 51,52 oranında zam geldi. Buna göre; tam bilet 9,90'dan 15 TL'ye, öğrenci 4,83'ten 7,32 TL'ye çıktı, metrobüs 22,25 TL'ye yükseldi.

Bu günden itibaren uygulamaya geçecek olan zamlı tarifeye İstanbullular tepki gösterdi.

“Seçimden sonra her şeye zam geleceği de belliydi”

Her gün toplu ulaşım kullandığını belirten Doğuş Demir, “Bu durumda biz öğrenciler toplu ulaşımı nasıl kullanacak bilemiyorum. Bütçemizi çok etkileyecek. Seçimden sonra her şeye zam geleceği de belliydi” diye konuştu.

“Gelen zamlar bizi daha da zor durumda bırakıyor”

Ailesine destek olmak için çalıştığını ama geçinmekte zorlandığını ifade eden üniversite öğrencisi Ekim Devrim Kurtoğlu, “Toplu ulaşıma gelen zamlar bizi daha da zor durumda bırakıyor. Yaşamaya çalışıyoruz diyelim. Şu anda aldığım para kendi masraflarıma ancak yetiyor. Ne sosyal aktivitem var ne başka bir şeyim var.

“Zamlara toplu olarak tepki göstermek lazım”

Merve Başcumalı, insanların fiyat artışlarına toplu olarak tepki verdiği takdirde zamların önüne geçilebileceğini ifade etti: “Zamlara tepki göstermek lazım. Benzine zam geldiğinde herkes kontak kapatacaktı, kimse kapatmadı. Belki yapılsaydı bu zamlar olmayacaktı.”

Emekli Sadık Özcan, toplu ulaşıma gelen zamlardan ön çok öğrencilerin etkileneceğini belirtti. “İnsanlar çok güçlük çekiyor. Talebeler isyan ediyor. Bu büyük bir ayıp. Herkes yaptığını çeker.”

“Mazot fiyatları arttığı için ulaşımdaki artış da normal”

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın her şeyi etkilediğini kaydeden Murat Erdör, “Mazot fiyatları arttıkça, masraf kalemleri arttıkça doğal olarak İstanbul’daki ulaşım da artar diğer şeyler de artar. Yerel yönetimlerin buna yapabileceği bir şey yok. Günün sonunda sorunlar büyük. Her dakika her şeye zam geliyor. Her şeyin bu kadar pahalı olduğu bir ortamda emekli abilerimizi, ablalarımızı düşünmek bile istemiyorum” diye konuştu.

VOA Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.