150

Bakan Işıkhan’dan emekliye zam sinyali: Refah artışı yolda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK’nin bütçe açığında tarihinin en düşük seviyesine ulaştığını ve prim borcu tahsilatında rekor kırıldığını açıkladı. Kurumun mali yapısının güçlenmesiyle birlikte emeklilere yönelik refah artışının kısa süre içinde hayata geçirileceğini belirten Işıkhan, işverenlerin SGK borçlarını daha kolay ödeyebilmesi için yeni düzenlemeleri de kamuoyuyla paylaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Şanlıurfa’da yaptığı açıklamalarda, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) mali yapısında önemli iyileşmeler sağlandığını söyledi. SGK’nin bütçe açığında en düşük seviyeye ulaşıldığını ve ödenmeyen prim borçlarının tahsilatında bu yıl rekor kırıldığını belirten Işıkhan, kurumun güçlenmesiyle birlikte bu durumun emeklilere refah artışı olarak yansıyacağını ifade etti.

l.jpg

Bakan Işıkhan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa'da, Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek buradaki iş insanlarıyla bir araya geldi.

'EMEKLİLERE YANSIYACAK'

Bakan Işıkhan, konuşmasında SGK'ye yönelik borçların ödenmesine de değinerek, şunları kaydetti:

"Önemli bir müjdeyi sizinle paylaşmak istiyorum. İşverenlerimizi doğrudan ilgilendiren, hem işverenlerimizi doğrudan rahatlatacak, hem de SGK'ye olan borçların ödenmesini daha da kolaylaştıracak bir adım attık. İşverenlerin SGK borçlarını tecil etmeleri için gereken yüzde 10 peşinat zorunluluğunu kaldırdık. Tecilde ilk taksit dahil olmak üzere tüm taksitlerin eşit tutarlarda ödenebilmesini sağladık. Bu adım, SGK borçlarını ödeme noktasında samimi adım atmak isteyen vatandaşlarımız ve firmalar için önemli bir fırsat sunmaktadır.

Bu yıl, sosyal güvenlik kurumunda bütçe açığında en düşük seviyeye ulaştık. Ödenmeyen SGK prim borçlarının tahsilatında da bu yıl rekor kırdık. SGK güçlendikçe bu refah artışı olarak emeklilerimize kısa süre içinde daha da yansıyacağı kesin."

Laf üretmenin değil, iş üretmenin derdinde olduklarını aktaran Bakan Işıkhan, hamasetle değil rakamlarla konuştuklarını ifade etti.

Işıkhan, başkaları gibi ucuz siyaset yaparak insanları kandırmadıklarını aktararak, sistemi güçlendirmeye, üretimi arttırmaya ve istihdamı büyütmeye devam edeceklerini söyledi.

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
150