Zelenskıy'den çarpıcı açıklama: Savaşın başından beri 2 binden fazla çocuk kaçırıldı!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya’nın başlattığı savaşın başından bu yana 2 binden fazla Ukraynalı çocuğun kaçırıldığını açıkladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün Avrupa Konseyi Toplantısına video konferansla katıldı. Zelenskıy, burda yaptığı konuşmada, bir aydır kendi topraklarında bombardıman altında olduklarına dikkat çekti. Savaş sırasında 2 binden fazla Ukraynalı çocuğun kaçırıldığını belirten Zelenskıy, “Çocuklarımızın nerede olduğunu bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, insani yardım konvoylarının da Rus işgalcilerin açtığı ateş altında olduğunu belirterek, “Tahliye koridorlarındaki çocuklara, kadınlara ve kilise çalışanlarına ateş ediyorlar.” dedi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.