Ukrayna'nın İrpin kentinde en az 269 sivil öldürüldü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya’nın Kıyiv bölgesinde işlediği savaş suçlarının kanıtları toplanmaya devam ediyor. Ukrayna polisi, Rus ordusunun İrpin kentinde işlediği katliama ilişkin soruşturma faaliyetlerini tamamladı. İşgalcilerin İrpin’de en az 269 sivili öldürdüğü bildirildi.

Ukrayna Baş Soruşturma Müdürlüğü Temsilcisi Sergiy Panteleyev, Ukrayna polisinin, Rus işgalinden kurtarılan İrpin kentindeki soruşturma faaliyetlerini tamamladığını bildirdi. Soruşturma görevlileri, Rus işgalcilerin yerleştiği semtlerdeki tüm tesisleri, evleri ve mağazaları incelediğini belirten Panteleyev, kentte Rus işgalcilerin insanları infaz ettiği 7 noktanın tespit edildiğini ve kentte en az 269 sivilin öldürüldüğünü aktardı.

Temsilci Panteleyev, Ukrayna polisinin Uluslararası Ceza Mahkemesine sunulacak dosyalardan biri olan, Rus ordusunun Rich Town konut kompleksinin bombalanmasıyla ilgili dava dosyasını hazırladığını bildirdi.

İRPİN KENTİ BİR AY BOYUNCA RUS İŞGALİ ALTINDA KALDI

Rus işgal güçleri, Şubat 2022 sonunda İrpin kentini işgal altına aldı. Rus askerleri bir ayrım yapmaksızın kentteki konut, okul, mağazaları bombaladı. Mart ayının sonunda Rus ordusu İrpin’den geri çekildi. Yerel yönetim, İrpin’de Rus saldırıların sonucu aralarında okul ve hastanelerin de bulunduğu kentteki binaların yüzde 70’inin yıkıldığını ve zarar gördüğünü açıkladı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.