Ukrayna'da askeri uçak düştü!.. 26 kişi hayatını kaybetti..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna’nın Harkiv Bölgesindesindeki Çuguyevo kentinde 26 Eylül’de akşam saat 20.50’de Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait An-26 askeri uçağı düşmesi sonucunda son bilgilere göre 26 kişi hayatını kaybetti. Eğitim uçuşu yaptığı, ancak bilinmeyen nedenlerle askeri havalimanı civarında düşen uçakta 27 kişinin bulunduğu bildirildi. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskiy sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Dün, korkunç bir kazada Çuguyevo yakınlarında An-26 uçağının düşmesi sonucunda Ukrayna, 26 değerli oğlunu kaybetti. 25 kişi olay yerinde, 1 kişi de ağır yaralardan hastanede öldü. Bir diğeri tedavi görüyor. Hızlı iyileşmesi için dua ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı, devletin yaralı olan öğrenciye tedavi sağlaması, hayatını kaybedenlerin ailelerine ise tazminat ödenmesi gerektiğini belirtti.

ZELENSKİY KAZA YERİNDE

Aynı zamanda 26 Eylül’ü Ukrayna’da Yas Günü ilan eden bir kararname imzalayan Cumhurbaşkanı, kazanın nedenlerinin derhal açıklanması ve soruşturmanın objektif ve tarafsız olması konusunda da ısrar ederek, “Önlerinde bir ömür ve eminim çok fazla savaş zaferi olan gençlerimizi ve tecrübeli askerleri kaybettik. Bu kaybın acısını ifade edecek kelimeler bulmak zordur. Bu askerlerin ebeveynlerini, eşlerini ve çocuklarını rahatlatacak doğru cümleleri bulmak zordur.” dedi.

Cumhurbaşkanı Zelenskiy’in kaza yerinde bulunduğu aktarıldı.

KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Uçak düşmesi üzerinde soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Kaza nedenlerini araştıran hükumet komisyonu başkanı Başbakan Yardımcısı Oleh Uruskiy’e göre, cesetler çok kötü durumda olduğu için, kimlikleri tespit edilemedi. Yetkili, DNA incelemesinin iki ila üç hafta süreceğini belirtti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, uçuş kayıt cihazlarının uçakta bulunup, iade edildiği aktarıldı.

Ukrayna Devlet Soruşturma Bürosu, şimdilik kazanın dört ihtimalinin incelediğini bildirdi.

Daha önce, uçakta 28 kişi olduğu bildirilmiş, ancak daha sonra bir öğrencinin uçuşa katılmasına izin verilmediği açıklanmıştı.

(QHA Haber Ajansı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.