Trump şaşırttı: "Gelecek küreselcilerin değil vatanseverlerin"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasına "Gelecek küreselcilerin değil vatanseverlerindir" mesajıyla başladı.

BBC'nin haberine göre, Trump demokrasinin ve demokratik değerlerin, "sadece vatanseverlerin gittiği yolla" korunabileceğini söyledi.

İran'la son dönemde yaşanan gerginliğe değinen Trump, "İran'ın Suudi Arabistan'daki petrol tesislerini vurduğunu" söyledi ve yaptırımların artarak devam edeceğini belirtti:

"ABD hiçbir ülkeyle sorun istemiyor. Barışı, işbirliğini ve karşılıklı kazancı hak ediyoruz. Ancak Amerika'nın çıkarlarını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğim. İran bölgede, özellikle Suriye'de, Yemen'de çatışmaları fonluyor. Bizler hiçbir zaman nükleer silahlanmayı kabul edemeyiz. İran'ın bunu gerçekleştirmesine izin vermeyiz. Bunlar ABD açısından önemli konular ve nükleer anlaşma çerçevesinde de sürece bu şekilde bakıyoruz. Katı bir ekonomik yaptırım ortaya koyduk ancak rejimin bu süreçte aşırı tutumunu gördük. Suudi Arabistan'daki petrol tesislerine saldırdılar."

İran Merkez Bankası Başkanı ve diğer yetkililere en yüksek düzeyde yaptırım uyguladıklarını söyleyen Trump, hiçbir ülkenin İran'ın tutumunu desteklememesi gerektiğini vurguladı. 

Anahtar Kelimeler:
TrumpKüreselciVatansever
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.